TREĆI DAN PROTESTA U BELORUSIJI: Počelo hapšenje demonstranata u Minsku

Novosti online

11. 08. 2020. u 19:32

BELORUSKA policija je počela sa hapšenjem demonstranata u centru Minska, kod stanice metroa „Puškinska“, javlja dopisnik Sputnjika.

ТРЕЋИ ДАН ПРОТЕСТА У БЕЛОРУСИЈИ: Почело хапшење демонстраната у Минску

Foto: EPA

Policija patrolira gradom i zaustavlja sumnjiva lica. Automobili sviraju, izražavajući na takav način nezadovoljstvo akcijama policije. Nekoliko metro stanica je zatvoreno.

Međutim, u centru grada se okuplja sve veći broj ljudi. Pripadnici policije pokušavaju da spreče okupljanja u većim grupama.

Kako javlja dopisnik Sputnjika, u centar beloruske prestonice je već stigla specijalna tehnika, uključujući vodene topove i autobuse za prevoz zatvorenika.

Foto: EPA

Podsetimo, nemiri u zemlji su počeli, praktično odmah nakon objavljivanja prvih rezultata predsedničkih izbora na kojima je opet pobedio Aleksandar Lukašenko sa 80,08% glasova. U mnogim beloruskim gradovima su počeli neprijavljeni masovni protesti. Demonstranti su u centru Minska postavili barikade od kontejnera za smeće. Policija je protiv njih koristila suzavac, vodene topove i svetleće granate i potisnula ih iz centra grada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024