TREĆI DAN PROTESTA U BELORUSIJI: Počelo hapšenje demonstranata u Minsku

Novosti online

11. 08. 2020. u 19:32

ТРЕЋИ ДАН ПРОТЕСТА У БЕЛОРУСИЈИ: Почело хапшење демонстраната у Минску

Foto: EPA

BELORUSKA policija je počela sa hapšenjem demonstranata u centru Minska, kod stanice metroa „Puškinska“, javlja dopisnik Sputnjika.

Policija patrolira gradom i zaustavlja sumnjiva lica. Automobili sviraju, izražavajući na takav način nezadovoljstvo akcijama policije. Nekoliko metro stanica je zatvoreno.

Međutim, u centru grada se okuplja sve veći broj ljudi. Pripadnici policije pokušavaju da spreče okupljanja u većim grupama.

Kako javlja dopisnik Sputnjika, u centar beloruske prestonice je već stigla specijalna tehnika, uključujući vodene topove i autobuse za prevoz zatvorenika.

Foto: EPA

Podsetimo, nemiri u zemlji su počeli, praktično odmah nakon objavljivanja prvih rezultata predsedničkih izbora na kojima je opet pobedio Aleksandar Lukašenko sa 80,08% glasova. U mnogim beloruskim gradovima su počeli neprijavljeni masovni protesti. Demonstranti su u centru Minska postavili barikade od kontejnera za smeće. Policija je protiv njih koristila suzavac, vodene topove i svetleće granate i potisnula ih iz centra grada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sale

12.08.2020. 10:54

Pamtim što mi žena, beloruskinja, pričala, kako su još dok je ona bila na fakultetu, krajem devedesitih, išle tuda svakojake face pa nudile studentima po sto dolara i dve flaše vodke da bi išli u centar grada i urlali slogane protiv Lukašenka. Niko normalan nije njihove "ponude" prihvatao a neke su i prijavljivali pa dolazio OMON da ih hapsi. Ovo su vam ista bagra, samo se sad osmelili "uspehom" u Kijevu.