BIL GEJTS PONOVO ŠOKIRA: Moraćete da primite vakcinu dvaput, starije osobe možda i tri puta (VIDEO)

Novosti online

23. 07. 2020. u 01:01

TRKA za vakcinom protiv korona virusa i dalje traje, ali po svemu sudeći, jedno vakcinisanje neće biti dovoljno za zaštitu.

БИЛ ГЕЈТС ПОНОВО ШОКИРА: Мораћете да примите вакцину двапут, старије особе можда и три пута (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Novinarka i voditeljka CBS-a pitala je Bila Gejtsa koliko doza vakcine će nam biti potrebno. Njegov odgovor je iznenadio:

- U ovom trenutku ne čini se da će ijedna od vakcina koje se prave biti dovoljne za zaštitu u jednoj dozi, To je bila nada na samom početku. Možda će nas vakcine koje kasnije budu napravljene pozitivno iznenaditi. Ali za sada, kako stvari stoje, ne. Kada je reč o starijim osobama, one će možda morati da prime i više od dve doze.

Gejts je pre desetak dana apelovao da lekovi za kovid-19 i potencijalna vakcina budu dostupni zemljama i ljudima kojima su najpotrebniji, a ne "onome ko više plati", rekavši da će oslanjanje na tržišne uslove produžiti smrtonosnu pandemiju.

- Ako jednostavno dopustimo da lekovi i vakcina odu onome ko najviše plati, umesto ljudima i mestima gde su najpotrebniji, imaćemo dužu, nepravedniju i smrtonosniju pandemiju - rekao je osnivač Majkrosofta u video poruci objavljenoj tokom virtuelne konferencije na temu korona virusa koju je organizovalo Međunarodno društvo za borbu protiv AIDS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije