RUMUNIJA VRATILA VANREDNO STANJE: Broj zaraženih nastavlja da raste - danas još 1.030 slučajeva

Tanjug

23. 07. 2020. u 00:40

U RUMUNIJI je potvrđeno još 1.030 slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj porastao na 40.163, saopšio je danas zvaničan vladin servis Strateška grupa za komunikaciju (GCS).

РУМУНИЈА ВРАТИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ: Број заражених наставља да расте - данас још 1.030 случајева

Foto: Depositphotos

Porastao je i broj preminulih za 27, tako da je u toj zemlji od početka epidemije preminulo ukupno 2.101 osoba. Hospitalizovano je 5.179 osoba, od kojih je 293 na odeljenju intenzivne nege, a do sada je u toj zemlji testirano 1.009.273 osoba.

Podsećanja radi, rumunski premijer Ludovik Orban izjavio je juče da će vanredno stanje biti vraćeno u sva mesta u toj zemlji u kojima bude evidentirano hiljadu ili više obolelih na dnevnom nivou. On je objasnio da bi ugrožena ruralna i urbana naselja mogla biti vraćena u karantinske uslove u zavisnosti od situacije.

- Ne smemo da čekamo da neko od naših bližnjih nastrada od korona virusa da bismo se probudili u počeli da delujemo, već moramo da prihvatimo činjenicu da je opasan vurus tu, među nama, da ubija i da ljudi veoma lako oboljevaju od njega - upozorio je rumunski premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!