Vlada isplatila 15 milijardi evra: Pomoć za 11 miliona Italijana

Tanjug

20. 06. 2020. u 15:01 >> 17:19

Влада исплатила 15 милијарди евра: Помоћ за 11 милиона Италијана

Foto: Tanjug / AP

Italijanska vlada je do sada isplatila 15 milijardi evra, po raznom osnovu, za 11 miliona radnika, da bi ublažila posledice ekonomske krize

Italijanska vlada je do sada isplatila 15 milijardi evra, po raznom osnovu, za 11 miliona radnika, da bi ublažila posledice ekonomske krize, nastale nakon pandemije Covida19, piše dnevni list “Hafington Post”, pozivajući se na zvanične statističke podatke zaključno sa 18.junom.

Bonus od 600 evra dobilo je oko 4 miliona samostalnih radnika, pomoć su dobile porodice, tačnije milion osoba, na ime troškova za čuvanja dece (bebi siter), nadoknada za roditeljski dopust, a deo pomoći podeljen je za 164 hiljade sezonskih radnika.

Kako piše list i zaposleni u sektoru zabave takođe su dobili novčanu pomoć, oni koji rade u turizmu, kao i porodice da bi pokrile troškove brige o starim osobama i za kućne pomoćnice.

Među onima koji su tražili pomoć od države je oko 400 hiljada osoba sa niskim primanjima, za koje je u vreme krize, ustanovljen takozvani “prihod u hitnim slučajevima”.

Pomoć je isplaćena i radnicima koji su pretrpeli štetu jer su njihova radna mesta bila “zaleđena” u vreme pandemije.

Samo za tu kategoriju pogođenih krizom isplaćeno je milijardu i 700 miliona evra.

Pre ovoga izveštaja udruženja velikih industrijalaca optužili su vladu premijera Đuzepe Kontea da je pomoć nakon pandemije bila “spora i mala”, piše list “Hafington Post”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)