TRAMP OBEĆAO: Zaustaviću Bajdenov juriš u treći svetski rat

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 05. 2024. u 20:54

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp ponovio je obećanje da će "brzo okončati sukob Rusije i Ukrajine ako bude ponovo izabran u novembru", naglasivši da finansiranjem "tuđih ratova" SAD povećavaju verovatnoću globalnog rata.

ТРАМП ОБЕЋАО: Зауставићу Бајденов јуриш у трећи светски рат

Foto: Profimedia

Govoreći na nacionalnoj konvenciji Libertarijanske partije u Vašingtonu, Tramp je tvrdio da se pod sadašnjim rukovodstvom SAD pretvaraju u "neuspelu državu" i obećao da će vratiti "mir i stabilnost" ako se vrati u Belu kuću.

On je kao glavne prioritete naveo okončanje granične krize i zaustavljanje finansiranja stranih vojnih ciljeva.

-I pre nego što uopšte stignem u Ovalnu sobu ubrzo nakon što osvojimo predsedničku funkciju, rešiću užasni rat Rusije i Ukrajine, tako da prestanemo da trošimo stotine milijardi dolara na ratove drugih ljudi i odmah sačuvamo hiljade života, dodao je on.

Tramp je istakao da će zaustaviti "juriš u treći svetski rat" koji sprovodi predsednik SAD Džozef Bajden.

-Posvećen sam obnavljanju mira i stabilnosti i zaustavljanju Bajdenovog juriša u treći svetski rat, nastavio je on upozoravajući da bi potencijalni globalni rat bio "kao nijedan do sada".

Iako Tramp nije precizirao kako planira da okonča sukob u Ukrajini, ranije je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu rekao da ima "detaljan plan" i obećao da će neprijateljstva prekinuti "za 24 sata".

-Ako SAD ne obezbede novac, Evropljani sami neće moći da finansiraju taj rat, a onda će se on završiti, rekao je Orban u intervjuu ranije ove godine.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)