KLAUS IDE, "RESET" OSTAJE!? Posle vesti da lider Svetskog ekonomskog foruma iz Davosa "odstupa" sa pozornice

Dragan Vujičić

26. 05. 2024. u 16:53

INFORMACIJA s početka minule nedelje da je Klaus Švab najavio nameru da se povuče sa mesta izvršnog predsednika Ekonomskog foruma u Davosu koja je procurila sa švajcarskog portala "Semafor" je ipak vest koja može da utiče na svet kakav danas poznajemo.

КЛАУС ИДЕ, РЕСЕТ ОСТАЈЕ!? После вести да лидер Светског економског форума из Давоса одступа са позорнице

Foto: Printskrin

Osnivač najuticajnije NVO na svetu sa sedištem na Ženevskom jezeru će se povući sa mesta izvršnog predsednika i preći na ulogu neizvršnog predsednika, navedeno je u naknadnom saopštenju Foruma, uz objašnjenje da promena njegove uloge čeka na odobrenje švajcarske vlade. U istom saopštenju, portparol Foruma je rekao da se ta organizacija "transformiše iz platforme za sazivanje u vodeću globalnu instituciju za javno--privatnu saradnju". Upravljačka struktura Foruma će se promeniti kao rezultat te evolucije, rekao je portparol, a Švab će "preći sa izvršnog predsednika na predsednika Upravnog odbora" do januara 2025.

Uoči "izmene" u Davosu mediji u svetu prvo su uočili da "za razliku od budućnosti kakvu je Klaus namenio čovečanstvu gde čovek ne bi imao ništa i bio bi srećan", njegova NVO je samo u 2023. ostvaarila skoro 500 miliona dolara dok on lično poseduje minimum 200 miliona "švajcaraca". Navodi se i da je Švab "zasejao" svoju organizaciju raznim članovima porodice. Švabova deca su imenovana na visoke položaje dok je njegova supruga Hilde na čelu fondacije organizacije i šef svih ceremonija u Davosu.

Prema analizi antiglobalističog portala The Defender zasada ne treba očekivati veće promene u politici i pristupu svetskim poslovima. Distopijski Forum verovatno nastavlja da pokušava da pretvara svet u distopijski raj za bogate i moćne.

Klaus Švab je "glavna figura najmoćnijih globalističkih interesa - 'kontroligarha'." Kontroligarhija je pojam koji treba imati na umu kada razmišljamo o grupi tiranskih milijardera žednih moći. Oni će nastaviti da se pretvaraju da upravljaju svetom, ako je moguće sa Davosom kao platformom, sve dok im to mi, ljudi, dozvolimo.

Tri decenije prekretnice

U izveštaju "Čovečanstvo na prekretnici" 1974, Rimski klub tvrdi:

- Povećanje međuzavisnosti između nacija i regiona se mora prevesti kao smanjenje nezavisnosti. Nacije ne mogu biti međuzavisne, a da se svaka od njih ne odrekne, ili barem ne prizna granice, sopstvene nezavisnosti. Sada je vreme da se izradi master plan za organski održivi rast i svetski razvoj zasnovan na globalnoj alokaciji svih ograničenih resursa i novom globalnom ekonomskom sistemu. I to je bio posao "kontroligarha" Klausa Švaba.

 

Debeljuškasti naizgled dobroćudni Nemac, koji sada ima 86 godina, stvorio je Forum 1971. godine, tada nazvan Evropski forum menadžmenta. Neprofitni institut je stvoren da promoviše "odgovornost zainteresovanih strana", šta god to značilo.

Vilijam Engdal, analitičar kanadskog "Global risrča" povodom povlačenja Klausa, primećuje da je saopštenje iz Davosa neobično zagonetno i da dolazi bez posebnog razloga i bez prethodnog upozorenja - Sve što Davos radi radi pompezno - podseća Engdal u članku "Mračni koreni organizacije iz Davosa".

 - Važno je razumeti da ne postoji nijedna nova ili originalna ideja u takozvanoj agendi Velikog resetovanja Klausa Švaba za svet. Ni "njegova" agenda Četvrte industrijske revolucije nije njegova ili njegova tvrdnja da je izmislio pojam kapitalizma zainteresovanih strana nije tačna - piše Engdal dodajući: - Klaus Švab je nešto više od uglađenog PR agenta za globalnu tehnokratsku agendu, korporativno jedinstvo korporativne moći sa vladom, uključujući UN, agend u čije poreklo seže do početka 1970-ih, pa čak i ranije. Resetovanje Davosa je samo ažurirani nacrt globalne distopijske diktature pod kontrolom UN, čiji su ključni akteri bili Dejvid Rokfeler i njegov štićenik Moris Strong.

U tekstu se podseća da su krajem 1960-ih i početkom 1970-ih, međunarodni krugovi direktno vezani za Dejvida Rokfelera pokrenuli niz elitnih organizacija i istraživačkih centara; Rimski klub; Fond za prirodu, vezan za Svetski fond za divlje životinje (VVF); konferencija Ujedinjenih nacija o Danu planete Zemlje u Stokholmu; studija MIT-a, Limits to Growth (Granice rasta) i Trilateralna komisija Dejvida Rokfelera.

Foto: AP

 

Limits to Growth (Granice rasta) objavio je Rimski klub 1971. godine. Već tada je predviđen kraj civilizacije kakvu smo poznavali zbog brzog rasta stanovništva, kombinovanog sa fiksnim resursima kao što je nafta.

U izveštaju se zaključuje da će bez značajnih promena u potrošnji resursa "najverovatniji rezultat biti prilično nagli i nekontrolisani pad i stanovništva i industrijskih kapaciteta". Zastrašujući izveštaj zasnovan je bio na lažnim kompjuterskim simulacijama grupe kompjuterskih naučnika sa MIT univerziteta u Bostonu. U njemu se navodi predviđanje:

Ako se sadašnji trendovi rasta svetske populacije, industrijalizacije, zagađenja, proizvodnje hrane i iscrpljivanja resursa nastave nepromenjeni, granice rasta na ovoj planeti će biti dostignute negde u narednih sto godina. To je bilo 1971.

I već 1974, Rimski klub je hrabro izjavio: "Zemlja ima rak, a rak je čovek". Zatim: "Svet se suočava sa neviđenim skupom isprepletenih globalnih problema, kao što su prenaseljenost, nestašica hrane, iscrpljivanje neobnovljivih resursa [nafta], degradacija životne sredine i loše upravljanje. Oni su tvrdili da je neophodno 'horizontalno' restrukturiranje svetskog sistema... drastične promene u sloju normi - odnosno u sistemu vrednosti i ciljevima čoveka da bi se rešile energetske, prehrambene i druge krize, odnosno društvene promene i promene u individualnim stavovima koje su potrebne ako se želi preći na organski rast." A sve to je rana formulacija Agende 21 UN, Agende 2030 .i Velikog resetovanja u Davosu 2020. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)