LAVROV: Cilj Zapada je da se ne dopusti jačanje Rusije

Novosti online

26. 05. 2024. u 13:47

ZAPADNjACI su shvatili da je njihov cilj da se ne dopusti jačanje Rusije i oni ozbiljno razgovaraju o tome da nas dekolonizuju, ili na ruskom, da nas raskomadaju, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa ruskim novinarom Pavlom Zarubinom.

ЛАВРОВ: Циљ Запада је да се не допусти јачање Русије

Foto: AP

Na konstataciju Zarubina da Amerikanci i Zapad direktno udaraju po iskonsko ruskim nacionalnim interesima i da nije moguće da to ne razumeju, kao i da se sada spominju mogući napadi američkim oružjem po ciljevima u Rusiji, Lavrov odgovara: 

- To je za njih strateški zadatak. Kada smo mi pokazali da se sa tim nećemo pomiriti i da nećemo dozvoliti da se Ukrajina koristi kao direktna pretnja po našu bezbednost, kao instrument za uništavanje svega što je rusko na istorijski ruskoj zemlji – kada su to shvatili, oni su počeli da donose takve odluke, kazao je Lavrov.

- Smatram da takvi razgovori i shvatanje da na običan, častan način, koji se koristi u međunarodnom pravu za vreme borbi, neće postići svoj cilj. To pokazuje u neku ruku njihovu bezizlaznost. U suštini, to vrlo liči na agoniju, ocenio je ruski ministar spoljnih poslova. 

BONUS VIDEO: "Aco Srbine!" Ogroman aplauz za Vučića u Valjevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)