OLUPINA NAĐENA POSLE 80 GODINA: Otkriveni ostaci američke podmornica koja je potapala japanske brodove u Drugom svetskom ratu (VIDEO)

A. V. V.

24. 05. 2024. u 17:07

OLUPINA podmornice američke mornarice koja je potopila većinu japanskih ratnih brodova tokom Drugog svetskog rata pronađena je u Južnom kineskom moru, oko 80 godina nakon što su je potopile neprijateljske snage.

ОЛУПИНА НАЂЕНА ПОСЛЕ 80 ГОДИНА: Откривени остаци америчке подморница која је потапала јапанске бродове у Другом светском рату (ВИДЕО)

Foto: Ilustracija Jutjub/ Military Channel J

Podmornica USS Harder pronađena je na 914 metara ispod površine vode kod severnog filipinskog ostrva Luzon. Harder je potopljen u borbi 29. avgusta 1944, zajedno sa posadom od 79 ljudi, preneo je Bi-Bi-Si.

Podmornica i njena posada su kasnije dobili nagradu Predsedničke jedinice za svoju službu tokom rata. Njegov kapetan, komandant Sem Dili, posthumno je odlikovan najvišim vojnim odlikovanjem SAD, Ordenom časti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura