"SAD OBMANJUJU JAVNOST" Lavrov: Zapadno oružje se već koristi za napade na rusku teritoriju

Novosti online

24. 05. 2024. u 13:11

ORUŽJE Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja, koje se šalje Kijevu, već se primenjuje za napade na civilne objekte na teritoriju Rusije, van granica ukrajinskog sukoba – to je na savesti Vašingtona, izjavio je novinarima šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

САД ОБМАЊУЈУ ЈАВНОСТ Лавров: Западно оружје се већ користи за нападе на руску територију

Foto: Profimedia

- Američko oružje već se koristilo za napade na najrazličitije objekte van granica ukrajinskog sukoba. Amerikanci pokušavaju da za svoje javno mnjenje ili članice NATO-a daju neke umirujuće izjave ili pokažu da odluka još nije doneta, ali to su, po mom mišljenju, sve smicalice - ocenio je ministar.

On je istakao da se napadi izvode pre svega na objekte civilne infrastrukture i na stambene četvrti.

Lavrov je takođe doputovao u Minsk gde su u toku pregovori Rusije i Belorusije u široj delegaciji, a s tim u vezi Lavrov je istakao da Savezna država Belorusije i Rusije demonstrira najviši nivo integracije, koji se može videti ne samo na postsovjetskom prostoru, već i u svetu.

Prethodno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da su izjave iz SAD o tome da je neophodno dozvoliti Ukrajini da izvodi napade američkim oružjem na rusku teritoriju neodgovoran i veoma opasan stav.

Podsećamo, grupa američkih kongresmena podnela je nacrt rezolucije u kojoj se predsednik SAD Džozef Bajden poziva da bez odlaganja isporuči Ukrajini operativno-taktičke rakete „atakams“.

Jedan od autora nacrta je predsednik Odbora Predstavničkog doma za međunarodne poslove, republikanac Majkl Mekol. On je čak pokazao mapu ruske teritorije sa zonom koju bi mogle da pokriju rakete „atakams“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)