"HOĆE DA NAM NAMETNU RAT" Lukašenko oštro odgovorio: Treba ih sprečiti

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 05. 2024. u 14:51

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Poljska i baltičke zemlje pokušavaju da nametnu ovoj zemlji rat diverzantskih grupa, protiv čega se Minsk bori.

ХОЋЕ ДА НАМ НАМЕТНУ РАТ Лукашенко оштро одговорио: Треба их спречити

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Znate sve što se dešava oko nas isto kao i ja. Na politiku dobrosusedstva, koju smo predložili našim susedima – Poljacima, Litvancima i Letoncima, uzimajući u obzir bezvizni prostor – oni odgovaraju suprotno. Vidimo i pokušaj da nam se, osim informacionog rata, nametne i rat diverzantskih grupa. U poslednje vreme to primećujemo i borimo se protiv toga - rekao je Lukašenko na sednici o kadrovskim odlukama u bezbednosnim strukturama.

Prema njegovim rečima, primetno je da ove države „spremaju razne vrste oružanih odreda, pa i pukove za vršenje invazije na teritoriju Belorusije“.

Beloruski predsednik podsetio je i na sankcije koje su u suprotnosti sa međunarodnim normama.

- Ovo je zapravo ekonomska diverzija i rat protiv Belorusije. Kršenje svih međunarodnih ugovora i svih međunarodnih sporazuma. Recimo, oni prema nama imaju obaveze kao zemlji bez izlaza na more. Nemaju pravo da nas blokiraju. To je međunarodni sporazum. Ipak, znate šta se dešava - istakao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je dodao da se u zemlji moraju odlučno sprečavati aktivnosti stranih obaveštajnih službi.

Kako je naveo, zemlja treba „svojevremeno da razotkriva različite metode i negativne trendove prema našoj državi.

- Treba sprečavati, i to veoma odlučno, delovanje stranih obaveštajnih službi na teritoriji Belorusije - zaključio je Lukašenko.

BONUS VIDEO: HARKOV URUŠEN - Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)