POGLEDAJTE - TRENUTAK UKRAJINSKOG NAPADA NA STAMBENU ZGRADU U BELGORODU: Oglasilo se rusko MO - Stanovnici se evakuišu (VIDEO)

Tanjug

12. 05. 2024. u 13:16

STAMBENA zgrada u Belgorodu oštećena je fragmentima oborene ukrajinske rakete Točka-U, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ТРЕНУТАК УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА СТАМБЕНУ ЗГРАДУ У БЕЛГОРОДУ: Огласило се руско МО - Становници се евакуишу (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Telegram

Kako je navedeno, ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su šest raketa Točka-U, četiri rakete Vampir i dve rakete Oljha, prenosi Interfaks.

Prethodno je načelnik Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio da je u ukrajinskom napadu na Belgorod pogođena višespratnica i da je, prema prvim informacijama, devet osoba povređeno, a traga se ljudima koji su možda pod ruševinama.

"Grad Belgorod i Belgorodski okrug bili su izloženi masovnom granatiranju od strane Oružanih snaga Ukrajine. Na Harkovskom brdu, usled direktnog pogotka granate u stambenu zgradu, srušio se ceo ulaz od 10. do prvog sprata", napisao je Gladkov na aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

U Belgorodu je danas nekoliko puta proglašavana vazdušna opasnost.

Istražni komitet Rusije je saopštio da u granatiranju Belgoroda ima poginulih i povređenih.

„Prema preliminarnim podacima, ima poginulih i povređenih. Glavno istražno odeljenje ruskog Istražnog komiteta pokrenulo je krivični postupak zbog terorističkog akta (član 205 Krivičnog zakonika Rusije)“, navodi Istražni komitet.

Ukrajinske snage su i juče granatirale Belgorod, a u napadima je poginuo jedan civil, a 29 osoba je povređeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)