PRETNJA ILI PREDOSTROŽNOST? Poljska gradi rovove i bunkere na granici sa Rusijom

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 05. 2024. u 21:59

POLjSKI ministar odbrane Vladislav Kosinjak-Kamiš predložio je da se izgradi linija odbrambenih bunkera i rovova duž granice sa Kalinjingradom i Belorusijom, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

ПРЕТЊА ИЛИ ПРЕДОСТРОЖНОСТ? Пољска гради ровове и бункере на граници са Русијом

Foto: Profimedia

Ministar je napomenuo da su poljske vlasti počele da jačaju metalnu ogradu duž granice sa Belorusijom kako bi sprečile nelegalnu migraciju i zaštitile granice.

- Popravljamo i jačamo barijere na poljsko-beloruskoj granici. Izdaci za ove namene su najveći u istoriji - rekao je Kosinjak-Kamiš u intervjuu za radio Zet.

Sredinom februara, Tajms je objavio da će Baltičke zemlje izgraditi više od 1.000 betonskih bunkera na granicama sa Rusijom i Belorusijom.

Rusija poslednjih godina saopštava o aktivnostima NATO bez presedana u blizini zapadnih ruskih granica. NATO proširuje inicijative i naziva to „obuzdavanjem ruske agresije“. Ministarstvo inostranih poslova Rusijeje saopštavalo da Moskva ostaje otvorena za dijalog sa NATO, ali na ravnopravnoj osnovi, dok Zapad istovremeno treba da odustane od militarizacije kontinenta.

BONUS VIDEO: KADIROV PROVERAVA TERENSKA VOZILA - Pogledajte kako vuče jedno od vozila

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME ZA PROMENE, ZAVRŠIĆU GODINE RATA: Spuštena zavesa na Republikansku konvenciju u Viskonsinu, Tramp izneo ciljeve za novi mandat