SERIJA EKSPLOZIJA U KIJEVU, GORE FABRIKE: Rusi noćas napali elektroenergetsku mrežu širom Ukrajine krstarećim i balističkim raketama

Novosti online

08. 05. 2024. u 07:54

RUSKE snage su pokrenule veliki napad na ukrajinske gradove tokom noći 8. maja. Rusija je tokom cele noći lansirala krstareće i balističke rakete i bespilotne letelice šahed (dronove kamikaze), izvestile su ukrajinske vazduhoplovne snage, a cilj je bila energetska infrastruktura.

СЕРИЈА ЕКСПЛОЗИЈА У КИЈЕВУ, ГОРЕ ФАБРИКЕ: Руси ноћас напали електроенергетску мрежу широм Украјине крстарећим и балистичким ракетама

Foto: Printskrin

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da je energetska infrastruktura napadnuta u Poltavskoj, Kirovogradskoj, Zaporoškoj, Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj i Vinjičkoj oblasti. Šteta se istražuje i već se radi na obnavljanju električne energije i kapaciteta za proizvodnju električne energije.

Obim štete trenutno nije jasan, međutim, u Poltavskoj oblasti ruski dron je udario u infrastrukturni objekat, izazvavši požar, rekao je regionalni guverner Filip Pronin na Telegramu.

Stanovnici su takođe prijavili da su čuli eksplozije u Kijevu oko 5.30 po lokalnom vremenu. Vojna uprava Kijevske oblasti je takođe izvestila o eksplozijama oko Kijevske oblasti, u blizini glavnog grada.

Ruske oružane snage su izvele seriju udara u oblasti autoremontne fabrike Darnicki i u pravcu fabrike aviona Antonov u Kijevu, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajeva Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje kolege.

- Snažnu detonacije i jake eksplozije u Kijevu u 5.15 i 5.30 - rekao je sagovornik agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)