DANAS U EVROPI NEMA SLOBODE: Francuski političar Erik Zemur upozorava na opasnosti koje prete Starom kontinentu

Veliki pokret podiže se u Evropi. Evropski narodi su shvatili opasnost od islamizacije kontinenta.

ДАНАС У ЕВРОПИ НЕМА СЛОБОДЕ: Француски политичар Ерик Земур упозорава на опасности које прете Старом континенту

Privatna arhiva

To, u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti", povodom "procvata" nacionalnih političkih grupacija širom Starog kontinenta ističe predsednik francuske stranke Ponovno osvajanje. U susret predstojećim evropskim izborima, čiju listu predvodi Marion Marešal, naš sagovornik ističe da ključna podela svugde u Evropi postaje oko toga da li prihvatamo islamizaciju kontinenta:

- U svim zemljama Evrope pokreti koji se bore protiv islamizacije imaju vetar u jedrima, jer narodi počinju da se bude i postaju svesni ove opasnosti.

Verujete li da se zaista to primećuje u celoj Evropi?

- Vidljivo je svugde, u Londonu, Parizu, Berlinu, Briselu koji sve više liči na kalifat. Kod vas postoji očiti primer na Kosovu, kako je demografija za jedan vek potpuno promenila prirodu te teritorije. Vi ste pravi primer posledica islamizacije. U jednoj od mojih knjiga u celom poglavlju poredim Sen Deni u Francuskoj s Kosovom...

 Sve se to dešava, često ponavljate, i u mnogim sferama svakodnevice?

- Islam je totalna relgija, što znači da nije reč samo o veri, već i o pravnom kodeksu, političkom režimu, civilizaciji. Nameće se ili propovedanjem, ili silom. Prvo muslimanima, a onda i "nevernicima". Muslimane koji ne primenjuju striktno učenje takođe smatraju nevernima. To počinje da se dešava u celoj Evropi. Prethodnih dana smo imali priliku u Francuskoj da vidimo kako je čovek ubijen zato što je pio čašu vina tokom Ramazana ili mlade žene koje tuku zato što se oblače na evropski način. Francuzi i Evropljani počinju da shvataju šta to znači. Pre dvadeset godina mnogi su mislili da preterujem i da imam apokaliptičnu viziju. Ljudi nisu hteli da vide šta se događa. Danas ih sve više shvata da je to bila istina.

Sve je, čini se, manje demokratije na Starom kontintentu?

- Sve je manje slobode. Manje je slobode govora, mišljenja, razmišljanja. Vokizam-levica priča kao Volter, ali uistinu misli kao Sen Žist koji je govorio: Nema sloboda za neprijatelje slobode.  

Koliko smo u opasnosti od rata civilizacija?

- Zapadne zemlje su danas u defanzivi. Mnogobrojne civilizacije žele istorijski revanš prema Zapadu koji ih je pobeđivao vekovima. Verujem u teoriju sudara civilizacija.

Tu mislite na islamski terorizam?

- Ja to zovem džihadom. To je širi termin od terorizma. To su i trgovina drogom, i nasilje na ulicama.

Mnogi kažu da je aktuelna islamizacija na evropskom tlu prvi put viđena na tlu bivše SFRJ, u BiH?

- Upravo tako, ali svet toga tada nije bio svestan. Turska malo-pomalo ponovo osvaja teritorije koje su ranije bile pod njenim uticajem. Saudijska Arabija takođe daje dosta novca za izgradnju džamija. Postoji neka vrsta konkurencije između ove dve velike islamske sile u cilju reislamizacije Balkana. To je veoma zabrinjavajuće za Evropu. A započelo je ratom u bivšoj Jugoslaviji. Niko od velikih evropskih lidera nije shvatao šta se događa. Danas se zatvara krug koji je započeo 1823. godine ratom za oslobađanje Grčke, kada su evropske sile želele da ponovo hrišćanizuju teritorije koje je Otomansko carstvo prethodno islamizovalo.     

Koji je interes Evrope da "digne ruke" od Balkana?

- Ne mislim da postoji poseban interes. To je mešavina nepoznavanja situacije, jer nisam sigran da veći deo evropskih lidera poznaje istoriju Balkana, i ideološke zaslepljenosti pričom o ljudskim pravima. Sva pitanja gledaju pod tim uglom, a trebalo bi da ih posmatraju i kroz istoriju i veliki konflikt između hrišćanske i grčko-rimske istorije s otomanskim i arapskim islamom.

Hoće li Srbija imati svoje mesto u evropskoj porodici naroda i je li ta familija aktuelna EU?

- Svakako da ima svoje mesto. Vi ste evropska zemlja. Nisam zaboravio da je Srbija bila verni saveznik Francuske u dva svetska rata. Ne zaboravljam da postoji Spomenik zahvalnosti Francuskoj u Beogradu. Svestan sam prijateljstva koje vezuje naša dva naroda čitav vek. Ne razumem najbolje zašto se prednost daje zemljama koje su mnogo udaljenije od Evrope i koje su islamizovane. Ulazak u EU je kompleksan za ceo Balkan, ali u tom slučaju bi trebalo imati globalnu viziju, a ne kažnjavati Srbiju. Borba Srba je pravedna, Milošević je malo upropastio svojom brutalnošću i komunističkim nacionalizmom bez nijanse, ali moramo da branimo Srbe i da im se približimo.

Srbiju ucenjuju da se odrekne dela svoje teritorije, Kosova, da bi ušla u EU?

- Takva ucena je skandalozna, u trenutku dok je srpsko stanovništvo na Kosovu ugnjeteno pritiskom albansko-islamske populacije. Ovo više nisu devedesete i oni koji danas pate su Srbi s Kosova. Moramo da ih zaštitimo u ime iste ideologije ljudskih prava. Ne možemo da imamo dva aršina. Treba da se prestane sa jednostranim stavom na štetu Srba, na Kosovu, kao i u celoj Srbiji. Moramo da budemo mnogo osetljiviji na veliki pokret borbe civilizacija koji se odvija na Balkanu i koji predstavlja laboratoriju za ono što nas čeka na Zapadu.

"STOP" ZA SVU MIGRACIJU

Borite se protiv priliva migranata?

- To je početak svega. Treba zatvoriti vrata i prozore za svu migraciju, naročito za onu koja dolazi iz arapsko-islamskog sveta. To je prva stvar koja treba da se uradi, napraviti pomorsku blokadu u Mediteranu i finasirati sve priobalne zemlje da nam u tome pomognu. Moramo da menjamo evropska pravila koja nas sprečavaju da vraćamo migrante, a u nacionalnom zakonodavstvu da ukinemo sve povoljnosti koje ih privlače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo