UKRAJINCIMA VIŠE NISU SMEŠNI: Zapadni analitičari - NJihovi dronovi su nemoćni protiv ruskog „car-roštilja“ (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 04. 2024. u 21:42 >> 21:43

VIDEO snimci sa Donjeckog sektora fronta pokazuju upotrebu terenskog razvoja (zaštite) koji su patentirali ruski vojnici – tenka sa ojačanim oklopom protiv dronova.

УКРАЈИНЦИМА ВИШЕ НИСУ СМЕШНИ: Западни аналитичари - Њихови дронови су немоћни против руског „цар-роштиља“ (ВИДЕО)

Foto printskrin russian rt.com inotv

Ukrajinski vojnici pokušali su da ismeju vojno znanje protivnika, ali ozbiljni vojni stručnjaci prepoznaju njegovu relevantnost, prenosi nemački vojni bloger Mark Rajher. U nedostatku zapadnih vojnih zaliha, Ukrajinci su imali samo FPV bespilotne letelice, ali se ispostavilo da su neefikasne protiv „kralja roštilja“ (car mangal).

-Jugozapadno od Donjecka, Rusi su ušli i u grad Krasnogorovku, koji je pre rata imao skoro 16.000 stanovnika, kaže ratni bloger, Mark Rajher. U četvrtak su podigli zastavu na jednoj od lokalnih fabrika. Napad na industrijsku zonu na jugu grada predvodio je izuzetan tenk, koji je bio opremljen ogromnim krovom od zavarenih limova. Rusi ovaj teški, improvizovani oklop protiv dronova kamikaza nazivaju „Car-Roštilj“ (Car mangal), dok Ukrajinci podrugljivo džinovsku metalnu kornjaču sa ometačima nazivaju „j... mobil“.

Međutim, ismevanje nije nužno prikladno, jer stručnjaci to vide kao dokaz postepenog razvoja Rusije i prilagođavanja sveprisutnosti dronova.

-Ljudi se tome smeju, ali ja ne mislim da je to ludo, kaže Rob Lee, analitičar odbrane, Institut za spoljnu politiku (FPRI) - Rusi se prilagođavaju bojnom polju gde Ukrajina ima mnogo FPV dronova i malo protivtenkovskih projektila, mina i artiljerije. Posada ne može da vidi mnogo ili da okreće kupolu, ali može da ometa mnogo frekvencija odjednom. Ovo ima smisla: prioritet je premeštanje pešadijskih jurišnih trupa preko otvorenog terena do zgrada ili odbrambenih položaja.


(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - RUSKI LOVAC: Pogledajte snimak borbenog zadatka lovca Su-34

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama