PRESRETNUTO 99 ODSTO PROJEKTILA IZ IRANA: Oglasio se IDF o napadu - Pogođena jedna vojna baza

Novosti online

14. 04. 2024. u 07:08

PORPAROL Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je jutros da je protivvazdušna odbrana presrela 99 odsto od oko 300 projektila koje je Iran noćas ispalio na Izrael.

ПРЕСРЕТНУТО 99 ОДСТО ПРОЈЕКТИЛА ИЗ ИРАНА: Огласио се ИДФ о нападу - Погођена једна војна база

Foto: profimedia

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je jutros da je protivvazdušna odbrana presrela 99 odsto od oko 300 projektila koje je Iran noćas ispalio na Izrael.

Hagari je rekao da je Iran lansirao 170 dronova na Izrael, a da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor, već su svi oboreni izvan granica zemlje od strane Izraela i njegovih saveznika, prenosi Tajms of Izrael.

Lansirano je 30 krstarećih projektila, a nijedan nije ušao u vazdušni prostor Izraela, naveo je Hagari i dodao da je 25 oborilo izraelsko vazduhoplovstvo. Prema rečima Hagarija, Iran je ispalio i 120 balističkih projektila na Izrael, od kojih su neke pogodile vazdušnu bazu Nevatim na jugu Izraela.

Naveo je da je pričinjena manja šteta na infrastrukturi u bazi, ali da ona radi uobičajeno. Hagari je rekao da je nekoliko dronova i projektila lansirano iz Iraka i Jemena, ali da nijedan nije ušao u izraelski vazdušni prostor.

Ranije je Hagari izjavio da je IDF presreo većinu iranskih projektila koji su lansirani ka Izraelu.

On je konferenciji za medije rekao da je Iran lansirao desetine balističkih raketa, nanevši "neznatnu štetu jednoj vojnoj bazi", prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da je većinu projektila presreo dalekometni sistem protivvazdušne odbrane "Arrow". "Rakete su uglavnom oborene izvan izraelskog vazdušnog prostora", naveo je Hagari.

On je rekao da je u iranskom napadu povređena mlada devojka u Negevu. Dodao je Iran ispalio ukupno više od 200 projektila na Izrael. Prema njegovim rečima, iranski napad nije završen.

Iran: Ne oklevamo od daljih odbrambenih mera kako bismo zaštitili svoje interese

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da neće oklevati da preduzme dalje "odbrambene mere" kako bi zaštitio svoje interese od bilo kakve vojne agresije.

- Iran, ako je potrebno, neće oklevati da preduzme dalje odbrambene mere kako bi zaštitio svoje legitimne interese od bilo kakve vojne agresije i nezakonite upotrebe sile - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Dodaje se da Iran ostaje posvećen principima Povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnom pravu. Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji. Iran je lansirao i jednu seriju balističkih raketa u pravcu Izraela, javili su iranski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)