BAJDEN OČEKUJE NAPAD: Predsednik SAD se vraća u Vašington

Tanjug

13. 04. 2024. u 20:35

Predsednik SAD Džozef Bajden danas će se vratiti u Vašington iz Delavera kako bi se konsultovao sa timom za nacionalnu bezbednost, dan nakon što je izjavio da će se iranski napad na Izrael dogoditi ''pre, a ne kasnije''.

БАЈДЕН ОЧЕКУЈЕ НАПАД: Председник САД се враћа у Вашингтон

Foto: EPA

Bela kuća je saopštila da je Bajden skratio svoj boravak u Delaveru zbog razgovora o kriznoj situaciji na Bliskom istoku, prenosi Rojters.

Iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) je 1. aprila naveo u saopštenju da je u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku ubijeno sedam vojnih savetnika, među kojima su bila dva generala i pet oficira, a Teheran je obećao da će uzvratiti.

Bajden je u petak pozvao Iran na suzdržanost, ali je istovremeno saopštio da smatra da je napad Teherana na Izrael neizbežan.

Izraelske vazduhoplovne snage su 1. aprila uveče pogodile zgradu iranskog generalnog konzulata u glavnom gradu Sirije Damasku. Ministarstvo odbrane Sirije je pojasnilo da je zgrada iranskog konzulata potpuno uništena u napadu.

Kako prenosi agencija Tasnim, pet ljudi je tada poginulo, a 12 je povređeno. Iranski ambasador u Siriji rekao je da će Teheran odlučno odgovoriti na akcije Izraela.

Arapska publikacija Elaf je navela da se Izrael sprema da udari ciljeve u Iranu ako Teheran odgovori na napad na konzulat u Damasku napadom na izraelske ciljeve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)