TEHERAN OŠTRO UPOZORIO AMERIKANCE: Ako se umešate u naš odgovor Izraelu… (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

13. 04. 2024. u 15:43

KAKO prenosi američko izdanje Axios, pozivajući se na američke zvaničnike, Iran je obavestio arapske vlade da će napasti američke baze u regionu ako Vašington interveniše nakon uzvratnih akcija Teherana protiv Izraela, koje će preduzeti kao odgovor na izraelski udar na iranski konzulat, u Damasku.

ТЕХЕРАН ОШТРО УПОЗОРИО АМЕРИКАНЦЕ: Ако се умешате у наш одговор Израелу… (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Sepahnews via AP

Prema pisanju izdanja, iranske vlasti su takođe rekle vladama susednih arapskih država da smatraju Vašington odgovornim za izraelski napad, uprkos pokušajima SAD da se distanciraju od napada.

Prema proceni američkih obaveštajnih službi, piše Axios, Iran neće napasti američke baze osim ako nisu umešane sa Izraelom u njegov kontranapad. Vašington veruje da Iranci traže ograničen odgovor koji neće dovesti do regionalne eskalacije.

CNN je ranije izvestio da Vašington očekuje od Irana da pogodi mete unutar Izraela i da bi njegovi zastupnici na Bliskom istoku mogli biti uključeni u izvođenje napada.

Podsetimo, izraelski borbeni avioni F-35 izveli su 1. aprila raketni napad na iranski konzulat u Damasku, što je, prema međunarodnim pravilima, bilo ravno napadu na samu zemlju. U napadu je poginulo 13 ljudi, uključujući sedam iranskih vojnih savetnika, među kojima i dva visoko pozicionirana iranska generala.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave