ZAŠTO ZAPADU SMETA RUSIJA Patrušev: SAD glavnim protivnikom smatraju Moskvu

Novosti online

09. 04. 2024. u 15:26

ZAPADNE zemlje ne žele da vide Rusiju jaku i samostalnu i zato svim snagama pokušavaju da joj nanesu strateški poraz, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sednici naučnog saveta pri SB.

ЗАШТО ЗАПАДУ СМЕТА РУСИЈА Патрушев: САД главним противником сматрају Москву

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Shutterstock/Ilustracija

Prema njegovim rečima, pred Rusijom je sada mnogo izazova, koji često potiču direktno od njenih geopolitičkih protivnika.

Patrušev je takođe naglasio da su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici odlučno odbili da priznaju fundamentalne interese Rusije u sferi nacionalne bezbednosti.

On je naglasio da Sjedinjene Američke Države, boreći se za globalno liderstvo, glavnim protivnikom smatraju Moskvu, trudeći se da unište njenu multinacionalnu kulturu i tradicionalne vrednosti.

- Zbog toga sada čine sve da našoj zemlji nanesu strateški poraz, kako na bojnom polju, tako i u drugim oblastima - rekao je Patrušev.

On je objavio da je Naučni odbor pri Ruskoj Federaciji pripremio preporuke o tome kako da se suprotstavi vojnim pretnjama koje potiču od perspektivnog naoružanja NATO zemalja.

Pored toga, Patrušev je ocenio da je Ukrajina najupečatljiviji primer civilizacione degradacije.

- Aktivno promovisanje u medijskoj sferi stereotipa, modela ponašanja, ideologija, pogleda na svet savremenog Zapada dovodi do erozije tradicionalnih oblika društvenog i duhovnog života, gubitka identiteta i nacionalne svesti karakterističnih za pojedine države i narode - rekao je sekretar SB Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PUCNjAVA U LAS VEGASU: Troje mrtvih, uključujući i revolveraša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave