KAKO SU UNIŠTENI PATRIOTI U UKRAJINI: Britanski mediji o udarima na PVO sisteme Kijeva (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 17:00

AKTIVNI zahtevi predstavnika Ukrajine zapadnim zemljama da istoj isporuče dodatne protivvazdušne raketne sisteme Patriot mogu biti posledica činjenice da su neki od ovih sistema koji su prethodno prebačeni u Kijev već uništeni kao rezultat napada. od strane ruskih snaga.

КАКО СУ УНИШТЕНИ ПАТРИОТИ У УКРАЈИНИ: Британски медији о ударима на ПВО системе Кијева (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP / printskrin MO Rusije

Ovaj zaključak se može izvesti na osnovu objave u časopisu The Economist.

Prema pisanju ovog časopisa, ruske snage uništile su nekoliko sistema PVO Patriot u Ukrajini. Časopis ne daje detaljnije informacije o tome gde i pod kojim okolnostima su uništeni ovi sistemi.

Međutim, poznato je da je ruska vojska poslednjih nedelja izvela niz masovnih napada na aerodrome koje koristi ukrajinsko vazduhoplovstvo i niz drugih vojnih objekata. Verovatno su mete napada bili vazdušni i raketni odbrambeni sistemi zapadne proizvodnje.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine više puta se žalila da ukrajinskoj vojsci nedostaju sistemi protivvazdušne odbrane i druga vrsta naoružanja. Kijev vidi krivicu Zapada u činjenici da ukrajinska vojska trpi neuspeh za neuspehom na frontu, a protivvazdušna odbrana Oružanih snaga Ukrajine nije u stanju da odbije masovne napade ruskih raketa i dronova na vojnu, industrijsku i energetsku infrastrukturu zemlje.

S druge strane, Zapad još nije preduzeo aktivne korake za prebacivanje novih protivvazdušnih raketnih sistema Patriot u Ukrajinu. To je zbog visoke cene takvih sistema i rizika od uništenja novih prebačenih sistema u naknadnim raketnim udarima.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave