TREBA NAM 25 BATERIJA PATRIOT: Zelenski – Nemamo municije da se branimo, Ukrajinci neće da brane zemlju (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 04. 2024. u 19:35

ZEMLjA je pojačala zaštitu energetskih objekata, ali to nije uvek dovoljno da odbije sve ruske napade.

ТРЕБА НАМ 25 БАТЕРИЈА ПАТРИОТ: Зеленски – Немамо муниције да се бранимо, Украјинци неће да бране земљу (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube military update/Tanjug/AP

Ovo je izjavio predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za ukrajinski teleton.

-Oni će dokrajčiti naš energetski sistem. To je njihova želja. Verujem da ćemo uspeti da idemo ovim putem. Uspeli smo da zaštitimo mnoge energetske objekte. I sistemima PVO i drugom zaštitom nivoa 1, 2 i 3. Ovo je konkretna zaštita, ali postoje projektili protiv kojih, nažalost, ne funkcionišu ovi sistemi.

On je takođe dodao da samo protivvazdušni sistemi Patriot, ili njihovi ekvivalenti, rade protiv nekih ciljeva. Ali u Ukrajini ih nema dovoljno da zaštite sve potencijalne mete.

-I ovde moramo da biramo koji objekat da zaštitimo, ovaj ili onaj grad, u jednom ili drugom trenutku, zbog odgovarajućih pomeranja onoga što ne bi trebalo da se kreće, gubite i brzinu i zaštitu. Danas je intenzitet ruskog granatiranja prilično visok. Trenutno imamo zalihe raketa protivvazdušne odbrane. Ali verujem da treba razmišljati o tome šta će biti sutra. Sutra će se možda nastaviti isti intenzitet i to će nam nedostajati. Ako napadaju svaki dan kao što su radili poslednjih mesec dana, rekao je Zelenski.

On je kazao da će ukrajinske rezerve protivvazdušne odbrane trajati samo do kraja meseca ako dođe do istog intenzivnog granatiranja. Ukrajini je potrebno 25 sistema Patriot.

Prema rečima predsednika, Ukrajina je počela samostalno da kupuje granate za sisteme PVO, jer međunarodna pomoć nije dovoljna, s obzirom na intenzitet granatiranja.

-Sve to košta, a mi smo na početku rata računali samo na naše ugovore, a da nismo očekivali pomoć i otvoreni, a sada imamo zalihe municije i za artiljeriju i za protivvazdušnu odbranu, objasnio je Zelenski.

NEDOSTATAK MUNICIJE ZA PVO: ŠTA SE ZNA

Dan ranije, The Telegraph je izvestio o kritičnoj nestašici municije za protivvazdušnu odbranu u Ukrajini. Prema njihovim informacijama, do kraja meseca Ukrajina će oboriti jednu od pet ruskih raketa.

Publikacija takođe citira ruske zvaničnike koji su rekli da „znaju da Ukrajini ponestaje municije“ i da su spremni da izvrše udare.

Ako bi se Ukrajini ponudila kreditna pomoć danas ili besplatna sutra, Ukrajina bi pristala na kredit.

On je rekao i da će ove godine u Ukrajinu će biti prebačeno samo 10% borbenih aviona koji su potrebni zemlji.

Predsednik Ukrajine je rekao i da je proradila ruska informaciona sabotaža o mobilizaciji, Ukrajinci sumnjaju da li treba da brane zemlju.

(unian.net/rvvoenkor)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)