"TRAGOVI VODE KA UKRAJINSKIM OBAVEŠTAJNIM SLUŽBAMA" Patrušev: Dobro poznato da kijevski režim kontroliše Amerika

Novosti online

03. 04. 2024. u 10:50

TRAGOVI terorističkog napada u „Krokus siti holu“ vode ka ukrajinskim obaveštajnim službama, ali dobro je poznato da kijevski režim kontrolišu SAD, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

ТРАГОВИ ВОДЕ КА УКРАЈИНСКИМ ОБАВЕШТАЈНИМ СЛУЖБАМА Патрушев: Добро познато да кијевски режим контролише Америка

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Shutterstock/Ilustracija

On je istakao da ukrajinska vojska i NATO više ništa ne mogu da urade na bojnom polju i protivnik iz nemoći sve češće pribegava terorističkim metodama.

- Pokušavaju da nam nametnu verziju da teroristički akt nije počinio kijevski režim, nego pristalice radikalne islamske ideologije, možda članovi avganistanskog ogranka DAEŠ-a* (međunarodna teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji) - rekao je Patrušev u Astani na XIX godišnjem sastanku sekretara saveta državne bezbednosti članica ŠOS.

Međutim, kako je dodao, mnogo je važnije da se brzo utvrdi ko je naručilac i sponzor tog gnusnog zločina.

- Njegovi tragovi vode ka ukrajinskim obaveštajnim službama. Ali svima je dobro poznato da kijevski režim nije nezavistan i da je u potpunosti pod kontrolom SAD. Takođe treba uzeti u obzir da je DAEŠ*, Al Kaidu* (takođe zabranjena u Rusiji) i druge terorističke organizacije stvorio Vašington - istakao je Patrušev.

On je podsetio da su „zločinci koji su počinili masovno ubistvo u 'Krokusu', kao i njihovi saučesnici, uhapšeni prilikom pokušaja da stignu do ruske državne granice, gde im je sa ukrajinske strane pripreman 'prozor' za prelazak“.

- Značajno je i to što je Zapad, odmah nakon što su stigle informacije o terorističkom napadu u 'Krokusu', odmah aktivno počeo da promoviše tezu o tome da Ukrajina nije umešana u taj zločin - zaključio je on.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)