ZAHAROVA ODGOVORILA AMERIKANCIMA: U svom stilu ismejala saopštenja Stejt departmenta da Ukrajina nije umešana u teroristički napad u Moskvi

Novosti online

26. 03. 2024. u 11:29

IZJAVA „nije bilo i tačka“, koju je američki Stejt department upotrebio u vezi sa umešanošću kijevskog režima u teroristički akt u „Krokus siti holu“, novi je vid dokaza koji je zamenio prethodni „hajli lajkli“ (neutemeljena formulacija „highly likely“, vrlo verovatno), ironično je istakla portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА АМЕРИКАНЦИМА: У свом стилу исмејала саопштења Стејт департмента да Украјина није умешана у терористички напад у Москви

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

Pored toga, portparolka je dodala da odbijanjem da pomognu Rusiji nakon terorističkog akta u „Krokusu“, Sjedinjene Američke Države demonstriraju nemoralno ponašanje.

- Demonstrativno nemoralno ponašanje postalo je ’nova normalnost’ u liberalnim demokratijama - napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

O tome da SAD ne planiraju da pomognu Rusiji u oblasti bezbednosti nakon terorističkog akta u Podmoskovlju saopštio je na brifingu portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Pored toga, predstavnik Kirbi je izjavio da Vašington smatra da je teroristička grupa DAEŠ (tzv. Islamska država, teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) lično odgovorna za teroristički napad koji se dogodio u petak veče u Podmoskovlju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!