RUSI U VELIKOJ OFANZIVI KOD ARTJOMOVSKA: Javio se šef DNR - vojska napreduje ka Časovom Jaru

Novosti online

25. 03. 2024. u 08:13

RUSKA vojska napreduje u oblasti Časov Jar u DNR, rekao je šef regiona Denis Pušilin na TV kanalu Rusija 24.

РУСИ У ВЕЛИКОЈ ОФАНЗИВИ КОД АРТЈОМОВСКА: Јавио се шеф ДНР - војска напредује ка Часовом Јару

Foto: Profimedia

- Oslobađanje sela Krasnoje i napredovanje naših jedinica u rejonu Časovog Jara, naravno, čini sve bližom priliku kada možemo da počnemo sa radom u Artjomovsku. Ovakvo napredovanje naših jedinica, odgurujući neprijatelja od Artjomovska, omogućava da se u dogledno vreme govori o početku radova u gradu - rekao je on.

Šef republike je napomenuo da sve ovo vreme nije bilo moguće započeti obnovu Artjomovska, uključujući razminiranje i čišćenje ruševina zbog neprekidnog ukrajinskog granatiranja.

Časov Jar, mali grad sa predratnim stanovništvom od oko 12 hiljada ljudi, nalazi se sedam kilometara zapadno od Artjomovska. Ruske trupe se sada bore na njegovoj periferiji na istoku, od Krasnog, oslobođenog u subotu, i na severoistoku, od Bogdanovke.

Grad se nalazi na brdu: visinska razlika od Krasnog do centra Časovog Jara je 110 metara. Ova geografska karakteristika pretvara naselje u važno utvrđeno područje ukrajinskih oružanih snaga, sa kojeg se okolina vidi kilometrima.

Ista karakteristika je važna i za rusku vojsku. Njegovo oslobađanje će najverovatnije primorati ukrajinske oružane snage da se povuku iz susednih naselja koja se nalaze u niziji - Nikolajevke, Černovoj, Novodmitrovke i, što je najvažnije, Konstantinovke - velikog grada sa predratnim stanovništvom od 67 hiljada ljudi 11 kilometara jugozapadno od Časovog Jara. Konstantinovka bi u budućnosti mogla postati odskočna daska za napad na Kramatorsk, gde se nalazi jedan od glavnih štabova Donbas grupe Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!