"HVALA NAŠIM LJUDIMA KOJI SE BORE PROTIV TERORIZMA": Zelenski prokomentarisao teroristički napad u Moskvi, pa pomenuo Putina

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 03. 2024. u 21:13

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski poručio je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin i, kako je naveo, "drugi ološ" pokušavaju da "okrive nekog drugog" za teroristički napad u "Krokus siti molu" u Moskvi.

ХВАЛА НАШИМ ЉУДИМА КОЈИ СЕ БОРЕ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА: Зеленски прокоментарисао терористички напад у Москви, па поменуо Путина

Foto Tanjug/AP

- Za ono što se juče desilo u Moskvi, očigledno, i Putin i drugi ološ samo pokušavaju da okrive nekog drugog. Uvek imaju iste metode. To se već dogodilo. I bilo je kuća u vazduhu, pucnjava i eksplozija. I uvek okrivljuju druge -  rekao je Zelenski u video-obraćanju objavljenom na društvenim mrežama.

Dodao je da je sve "potpuno predvidljivo" i da je Putin ćutao jedan dan, "razmišljajući kako bi mogao da uvuče Ukrajinu u ovo".

- Stotine hiljada Rusa koji trenutno ubijaju na tlu Ukrajine sigurno bi bili dovoljni da zaustave teroriste. A ako su Rusi spremni da ćutke ginu u "krokusima" i ne postavljaju nikakva pitanja svojim specijalnim službama, onda će Putin pokušati da preokrene više od jedne ovakve situacije u svoju ličnu korist - poručio je ukrajinski predsednik.

Zelenski je naglasio da teroristi uvek na kraju moraju da izgube.

- Hvala svakome ko istinski brani život. Hvala svim našim ljudima koji se bore protiv terorizma. Imamo ceo svet iza nas kako bismo se zaštitili od onih koji ljude smatraju potrošnom robom - rekao je predsednik Ukrajine.

U jučerašnjem terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, ubijene su 133 osobe, a više od 140 je povređeno.

 

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI -  Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024