KINA I RUSIJA ULAZE U NOVU ERU SARADNJE: Putin i Si će nastaviti da idu "rame uz rame"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

21. 03. 2024. u 08:20

PEKING i Moskva će nastaviti da idu „rame uz rame“ i da jedni druge podržavaju, izjavio je ambasador Kine u Rusiji Džang Hanhui.

КИНА И РУСИЈА УЛАЗЕ У НОВУ ЕРУ САРАДЊЕ: Путин и Си ће наставити да иду раме уз раме

Foto: Profimedia

- Predsednik Kine Si Đinping čestitao je ruskom lideru Vladimiru Putinu ponovni izbor za predsednika, što je odraz snažnog prijateljstva i uzajamnog političkog poverenja između lidera dve zemlje. Države čvrsto podržavaju jedna drugu u pitanjima koja se tiču ključnih interesa svake strane, a strateška saradnja 'rame uz rame' postaje sve tešnja - rekao je kineski diplomata.

Kako je istakao, pod strateškim rukovodstvom Si Đinpinga i Vladimira Putina kinesko-ruski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje, koji ulaze u novu eru, prolaze kroz najbolji period u istoriji.

- Bilateralni trgovinski promet uspešno je premašio 240 milijardi dolara. Oznaka 'proizvedeno u Kini' postaje sve popularnija među ruskim potrošačima, dok za ruskim poljoprivrednim proizvodima, morskim plodovima postoji velika potražnja u Kini - rekao je Džang Hanhui.

Diplomata je istakao da je humanitarna saradnja dve zemlje u usponu, a saradnja u sferama kao što su obrazovanje, kultura, umetnost, turizam i zdravstvo nastavlja da se širi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)