STOLTENBERG SE MEŠA TAMO GDE MU NIJE MESTO: Zaharova isprozivala prvog čoveka Alijanse - "Nemaju pravo na to..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

20. 03. 2024. u 14:03

MOSKVA vidi kritike koje je povodom ruskih predsedničkih izbora uputio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kao pokušaj otvorenog mešanja u unutrašnja pitanja Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

СТОЛТЕНБЕРГ СЕ МЕША ТАМО ГДЕ МУ НИЈЕ МЕСТО: Захарова испрозивала првог човека Алијансе - Немају право на то...

Foto: Tanjug/AP/Profimedia

- Komentar generalnog sekretara Alijanse o tome da izbori u Rusiji, kako je on to rekao, "nisu bili ni slobodni niti pošteni" smatramo pokušajem grubog mešanja u unutrašnja pitanja naše zemlje - istakla je Zaharova na brifingu.

Prema njenim rečima, iznenađujuće je čuti takve izjave od zvaničnika organizacije koja, pod vođstvom Vašingtona, "ima dugu istoriju politike moći i direktne vojne agresije protiv nezavisnih država", javio je TASS.

- Danas se od većine trenutnih takozvanih lidera Alijanse i ne može očekivati ništa drugo. Oni okreću glavu, čak i opravdavaju napade ukrajinskih terorista zapadnim oružjem na ruske građane koji su mirno glasali na biračkim mestima, ali su spremni da sude o legitimnosti izbora u svim delovima sveta. Nemaju pravo na to - dodala je Zaharova.

Predsednički izbori u Rusiji održani su proteklog vikenda, a predsednik Rusije Vladimir Putin je, prema još nezvaničnim rezultatima, osvojio 87,28 odsto glasova.

Predsednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova izjavila je u ponedeljak, 18. marta, da će konačni rezultati najverovatnije biti objavljeni sutra.

(Srna)

BONUS VIDEO: KIM DžONG UN NA TESTIRANjU RAKETE: Osmesi nakon ispaljene supesonične rakete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!