OGLASILA SE FRANCUSKA: Reakcija iz Pariza nakon tvrdnji Moskve da šalju 2.000 vojnika u Ukrajinu

Novosti online

19. 03. 2024. u 18:53

FRANCUSKO-ruski odnosi su se dodatno pogoršali od kako je zvanični Pariz povećao podršku Ukrajini kroz potpisivanje bilateralnog sporazuma o dugoročnoj bezbednosnoj saradnji.

ОГЛАСИЛА СЕ ФРАНЦУСКА: Реакција из Париза након тврдњи Москве да шаљу 2.000 војника у Украјину

Foto AP

Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su primedbe šefa spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergeja Nariškina koji je sugerisao da se zvanični Pariz priprema da pošalje u Ukrajinu 2.000 vojnika, dezinformacije i čin neodgovornosti koji iznova potvrđuje da Rusija sistematski koristi dezinformacije.

- Ovu vrstu provokacije smatramo činom neodgovornosti - navodi se u saopštenju francuskog ministarstva odbrane, prenosi Rojters.

Nariškinovu izjavu da se Francuska priprema da pošalje oko 2.000 vojnika u Ukrajinu i upozorenje da bi u tom slučaju francuske trupe bile legitimna meta ruskih snaga, prenela je ruska novinska agencija TASS.

Francusko-ruski odnosi su se dodatno pogoršali od kako je zvanični Pariz povećao podršku Ukrajini kroz potpisivanje bilateralnog sporazuma o dugoročnoj bezbednosnoj saradnji.

Pored toga Francuska je obećala i da će Ukrajini poslati veći broj krstarećih raketa dugog dometa. Francuski predsednik Emanuel Makron je takođe zauzeo oštriji stav prema Rusiji i poručio da "Moskva mora biti poražena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)