GLAVNI RUSKI OBAVEŠTAJAC: Francuska šalje 2.000 vojnika u Ukrajinu!

Novosti online

19. 03. 2024. u 15:23

FRANCUSKA priprema kontingent koji će biti upućen u Ukrajinu, rekao je direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

ГЛАВНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Француска шаље 2.000 војника у Украјину!

Foto: EPA

U prvoj fazi kontingent će brojati 2.000 vojnika, dodao je on.

- Sadašnje rukovodstvo zemlje ne brine o pogibiji običnih Francuza i brigama generala. Prema podacima dobijenim od strane ruske Spoljne obaveštajne službe, kontingent se već priprema za slanje u Ukrajinu. U početnoj fazi, iznosiće oko 2.000 ljudi - rekao je on.

Francuska jedinica će postati prioritetna meta ruske vojske, naglasio je on.

Nariškin je dodao da su u francuskoj vojsci izuzetno zabrinuti zbog povećanog broja Francuza koji su poginuli u Ukrajini.

Prema rečima šefa Spoljne obaveštajne službe, Francuska priznaje da Pariz nije video takve gubitke u inostranstvu od rata u Alžiru u drugoj polovini 20. veka.

Zbog toga, vojno rukovodstvo zemlje strahuje od nezadovoljstva među aktivnim oficirima srednjeg ranga u francuskoj vojsci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!