"ČESTITAM VAM KRIMSKO PROLEĆE" Gradonačelnik Moskve: Ujedinjenje Krima s Rusijom – simbol istorijske pravde

Novosti online

18. 03. 2024. u 08:38

PRE deset godina Krim i Sevastopolj su se ujedinili s Rusijom, a taj datum je postao simbol obnavljanja istorijske pravde, ocenio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

ЧЕСТИТАМ ВАМ КРИМСКО ПРОЛЕЋЕ Градоначелник Москве: Уједињење Крима с Русијом – симбол историјске правде

Foto V. N.

- Danas je dan čiji se značaj za našu zemlju i narod teško može preceniti: pre deset godina Krim i Sevastopolj su se ujedinili s Rusijom. Taj datum je postao simbol obnove istorijske pravde - napisao je Sobjanjin na svom Telegram kanalu.

On je naveo da je Rusija, zahvaljujući jedinstvu svih svojih građana, uspela da odoli i nastavlja da odoleva svim teškoćama i naglasio da su se Krim i Sevastopolj tokom protekle decenije veoma promenili, da je mnogo toga učinjeno, a da mnogo toga tek predstoji da se uradi.

- Za naše pravo na miran i slobodan život sada se hrabro bore učesnici specijalne vojne operacije. Uveren sam da će Rusija, kao i svi mi zajedno, učiniti sve da bi snovi i nade naših ljudi postali realnost. Istina je na našoj strani. Važno je da budemo svesni da ćemo zajedno pobediti. Čestitam vam Krimsko proleće, prijatelji - dodao je Sobjanin.

Krim je postao ruski region u martu 2014. godine, nakon referenduma koji je održan posle državnog prevrata u Ukrajini. Na referendumu se 96,77 odsto birača na Krimu i 95,6 odsto birača u Sevastopolju izjasnilo za ujedinjenje s Rusijom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?