MAKRON DONEO ODLUKU O UKRAJINI: Priznao da li želi razgovor sa Putinom o deskalaciji sukoba

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

16. 03. 2024. u 22:15

FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron izjavio je da je spreman da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o predlozima za deeskalaciju sukoba u Ukrajini.

МАКРОН ДОНЕО ОДЛУКУ О УКРАЈИНИ: Признао да ли жели разговор са Путином о дескалацији сукоба

Foto: Ludovic Marin, Pool via AP/Shutterstock/Ilustracija

- Javiću se ako Putin pozove. To je moja odgovornost i saslušaću njegove predloge - rekao je Makron i dodao da je uloga Francuske da bude „živac rata“.

Prema njegovim rečima, sa jedne strane neophodno je podići odbrambenu moć Kijeva, ali istovremeno zalagati se za prekid vatre.

Makron je naglasio i da je Fraancuska spremna da odreaguje u slučaju eskalacije konflikta u Ukrajini, iako neće biti inicijator agresije.

- Nećemo ići putem eskalacije, nama nije potreban još jedan rat, ali smo spremni da kažemo da imamo svoje granice i da ćemo reagovati na to kako bude delovala Rusija. Trenutno ne govorim o ofanzivnim inicijativama jer to nije u duhu kolektivne solidarnost  - dodao je.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA - Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!