ŠTA SE DEŠAVA IZA KULISA? Nemački mediji tvrde - Berbokova ima tajni plan kako da promeni mišljenje Šolcu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

16. 03. 2024. u 10:30

MINISTARA spoljnih poslova Nemačke Analena Berbokk pokušava promeniti mišljenje nemačkog kancelara Olafa Šolca o snabdevanju Ukrajine krstarećim raketama dugog dometa Taurus.

ШТА СЕ ДЕШАВА ИЗА КУЛИСА? Немачки медији тврде - Бербокова има тајни план како да промени мишљење Шолцу

Foto: Tanjug/AP

Špigel je objavio da se Berbokova nekoliko meseci suzdržavala od bilo kakvih javnih izjava o projektilima Taurus koje je Šolc mogao shvatiti kao neprimjeren pritisak.

Međutim, ona se oslanjala na saveznike Nemačke da to urade.

Špigel spominje sugestiju britanskog ministra spoljnih poslova u intervjuu za nemačke medije da bi projektili Taurus mogli biti zamenjeni za britanske Storm Šadous, napominjući da je on naizgled predložio ono što Berbok nije otvoreno rekla.

Nemački medij takođe piše da Berbok tajno radi na planu da Nemačka pošalje krstareće rakete u Ukrajinu bez prelaska crvenih linija koje je zacrtao Šolc.

Jedna od opcija je da Nemačka pošalje projektile Taurus Britancima, koji bi ih isporučili Ukrajini, ali zadržali kontrolu nad njihovim raspoređivanjem i ciljevima.

Berbok tek treba da ubedi Šolca, piše Špigel.

Šolc je javno naveo različite razloge za odbijanje Nemačke da isporuči Ukrajini projektile Taurus – od izbegavanja eskalacije i uvlačenja u rat sa Rusijom, do zabrinutosti da će te rakete biti upotrebljene za udar na Moskvu.

(Kliks)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)