KRV RUSA JE NA RUKAMA VAŠINGTONA: Ambasador Antonov upozorava - SAD je učesnik sukoba u Ukrajini; Od naših odnosa nije ostalo ništa

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 03. 2024. u 22:20

SJEDINjENE Američke Države su učesnik sukoba u Ukrajini, što dokazuje snabdevanje Vašingtona Kijevu oružjem dugog dometa, rekao je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov u intervjuu za RIA Novosti.

КРВ РУСА ЈЕ НА РУКАМА ВАШИНГТОНА: Амбасадор Антонов упозорава - САД је учесник сукоба у Украјини; Од наших односа није остало ништа

Foto Tanjug/AP

- Prvo, SAD su učesnik u sukobu. Dokaz za to je snabdevanje sve daljih i smrtonosnijih sistema naoružanja - rekao je šef ruske diplomatske misije.

Antonov je podsetio da su pre samo nekoliko godina SAD bile ograničene na transfer malokalibarskog i lakog naoružanja, dok je danas reč o raketnim sistemima čije granate pogađaju ruske gradove.

- Ubistvo ruskog naroda je odgovornost američkih vlasti - naglasio je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO- a u sukob i da se „igraju vatrom“. 

"Legitimna meta za Rusiju"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. 

Foto: AP

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob ne samo snabdevanjem oružjem, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

"Od naših odnosa nije ostalo ništa"

Antonov je istakao da od rusko-američkih odnosa praktično nije ostalo ništa, izuzev saradnje u svemiru, ali lokalni „rusofobi” zadiru čak i u to.

Foto: Printskrin

- Od rusko-američkih odnosa praktično ništa nije ostalo - rekao je ambasador.

Preostala interakcija je, kaže, obostrano korisna, ali i ona je na udaru.

- A rusofobi stalno govore o važnosti potpunog prekida bilateralnih kontakata - rekao je Antonov.

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)