ILI PRODAJTE TIKTOK ILI ĆE BITI ZABRANJEN U AMERICI SAD uslovila Kinu - Iz Pekinga poručili: Obiće vam se o glavu

Милица Шкорић
Milica Škorić

13. 03. 2024. u 16:18

KONGRES je velikom većinom izglasao odluku kojom je saopšteno da će Tik Tok u Americi biti zabranjen ukoliko ga Kinezi ne prodaju.

ИЛИ ПРОДАЈТЕ ТИКТОК ИЛИ ЋЕ БИТИ ЗАБРАЊЕН У АМЕРИЦИ САД условила Кину - Из Пекинга поручили: Обиће вам се о главу

Foto: Tanjug/AP

Za ovu odluku glasalo je 352 kongresmena, protiv je bilo samo 65.

Popularna društvena mreža na kojoj se objavljuju kratki video snimci naišla je na velike kritike, pre svega u Americi, najviše zbog algoritma koji, kako ih mnogi optužuju radi tako što namenski targetira određene korisnike sa posebno osetljivim temama poput depresije među tinejdžerima ili rata između Izraela i Hamasa.

Tik Tok se našao na udaru i zbog svojih veza sa ByteDance, kompanijom koja je pod intenzivnim nadzorom američkih regulatornih tela.

Nakon usvajanja u Predstavničkom domu, nacrt zakona sada prelazi u Senat, gde još uvek nije jasno kako će se senatori opredeliti po ovom pitanju. Situacija postaje još zanimljivija u svetlu izjave predsednika Džoa Bajdena, koji je najavio da će potpisati zakon ukoliko prođe i u Senatu.

Kinezi: Ovo će se Americi obiti o glavu

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova pre glasanja optužio je SAD da "suzbijaju Tik Tok" uprkos činjenici da "nikada nisu pronašli dokaze da Tik Tok ugrožava nacionalnu bezbednost".

- Ova vrsta maltretiranja koje ne može da pobedi u fer konkurenciji narušava normalnu poslovnu aktivnost kompanija, šteti poverenju međunarodnih investitora u investiciono okruženje i šteti normalnom međunarodnom ekonomskom i trgovinskom poretku - rekao je ministar Vang i dodao:

"Na kraju, ovo će se neizbežno vratiti i obiti o glavu samih Sjedinjenih Država".

BONUS VIDEO: DR Novosti - Kada treba početi sa anti-age rutinom

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu