MOJA PROCENA O BAJDENOVOM PAMĆENJU JE TAČNA: Specijalni tužilac danas pred Kongresom obrazlaže detalje iz slučaja šefa Bele kuće

A. V. V.

12. 03. 2024. u 19:34

MOJA procena u izveštaju o relevantnosti pamćenja predsednika SAD Džozefa Bajdena bila je neophodna, tačna i poštena. Ono što je najvažnije, ono što sam napisao je ono u šta verujem da dokazi pokazuju i ono što očekujem da će porotnici primetiti i poverovati. Nisam nepravedno omalovažio predsednika.

МОЈА ПРОЦЕНА О БАЈДЕНОВОМ ПАМЋЕЊУ ЈЕ ТАЧНА: Специјални тужилац данас пред Конгресом образлаже детаље из случаја шефа Беле куће

Tanjug

Ovo je danas poručio specijalni tužilac Robert Hur, koji je vodio slučaj o Bajdenovom rukovođenju poverljivim dokumentima i koji je tokom ispitivanja aktuelnog šefa Bele kuće ocenio da on ima značajna ograničenja u pamćenju i da, čak, nije mogao da se seti kada mu je umro sin Bo.

Iako je Bajden oštro reagovao na tadašnje poruke specijalnog tužioca poručivši da je sa njegovim pamćenjem sve u redu, Hur je danas izneo više detalja o ispitivanju u saopštenju pre saslušanja u Kongresu gde obrazlaže detalje o slučaju koji je vodio protiv američkog predsednika:

 - Dokazi i sam predsednik stavljaju njegovo pamćenje u pitanje. Intervjuisali smo predsednika Bajdena i pitali ga za njegovu snimljenu izjavu, 'Upravo sam pronašao sve poverljive stvari dole'. Takođe, rekao je da se ne seća da je pronašao poverljivi materijal u svom domu nakon njegovog potpredsedničkog mandata. I nije se sećao ničega o tome kako su poverljivi dokumenti o Avganistanu ušli u njegovu garažu - rekao je Hur.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)