OPTUŽENO PET LEKARA ZA UBISTVO: U Italiji sudski proces zbog smrti devojke, preminula posle antikovid vakcine "astrazeneka"

Milica Ostojić Specijalno za "Novosti" -RIM

12. 03. 2024. u 13:30

STUDENTKINjA Ka­mila Kanepa (18) pre­minula je 10. juna 2021, pošto je primila cepivo "astrazeneka" 25. maja, a sada je optuženo pet lekara Hitne pomoći iz Đenove za "ubistvo iz nehata".

ОПТУЖЕНО ПЕТ ЛЕКАРА ЗА УБИСТВО: У Италији судски процес због смрти девојке, преминулa после антиковид вакцине aстразенека

Kamila Kanepa preminula posle vakcinisanja, Foto AP

Tužilaštvo iz Đenove posle tri godi­ne predalo je sudu optu­žnicu protiv pet lekara Hitne pomoći, gde je de­vojka stigla 3. juna uveče sa simptomima neželje­nih reakcija na vakcinu. Imala je jaku glavobolju i preosetljivost na svetlo.

Kamilu je oborila ce­rebralna tromboza pove­zana sa niskim nivoom trombocita, što je iza­zvano vakci­nom. No, nije ustanovljena prava dijagnoza i nije primila adekvatnu terapiju. Lekari su joj uradili samo opšte te­stove i davali joj lekove protiv glavobolje, a po­tom je otpustili, iako su trombociti nastavi­li da padaju. Kamila se vratila u teškom stanju 5. juna, prebačena je u bolnicu San Martino gde je konstatovana trombo­za kavernoznog sinusa. Operisana je dva puta, ali preminula je. Nije imala prethodnih patologija, niti je pila lekove. Autopsija je dokazala da je razlog obo­ljenja bila vakcina.

Na spisku optuženih je primarijus Hitne pomoći bolnice "Lavanja", dva lekara odeljenja gde je zbrinuta devojka, kao i neurolog. Glavnom leka­ru se stavlja na teret da "nije formalno podelio dopis sa predviđenim protokolom", dok ostali nisu primenili procedure "iako su za njih sa­znali usmeno od pretpo­stavljenog". Peti lekar je primio devojku. Svim lekarima optužnica sta­vlja na teret skrivanje istine, jer u kartonu ni­je navedeno da je Kamila primila dozu "astrazene­ke" iako su to saznali i od nje i njenih roditelja.

Foto Printskrin

U optužnici stoji da je smrt prouzrokovana nizom nemara lekara koji nisu "izvršili sve dijagnostičke testove predviđene terapijskim protokolom regiona Li­gurija". Pre više godi­na počele su u Italiji istrage o odgovornosti Naučnotehničkog komi­teta koji je dao zeleno svetlo za davanje vakci­ne, bez zakazivanja, za sve mlade ljude, za vakcinu "astrazeneka" i "džon­son-džonson", iako su bila evidentirana prva dva smrtna slučaja već u aprilu 2021. godine.

Došlo vreme za polaganje računa

DUŽE vremena se na teret da je skrivao istinu o kontradejstvima vak­cine, posebno "Astrazenekine" kod mladih žena, stavlja tadašnjem mi­nistru zdravlja Robertu Speranci.

Roditelji i familije nadaju se da je ovom optužnicom konačno počelo polaganje računa i iznošenje istine o njihovim preminulim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024