UKRAJINSKA VOJSKA IMA NEOČEKIVANE PROBLEME: Rusi napreduju, a nema odbrambenih linija (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 03. 2024. u 22:33 >> 02:26

NAPORI Ukrajine da izgradi odbrambena utvrđenja duž linije fronta nisu dali značajne rezultate, piše "Volstrit džornal", pozivajući se na zapadne zvaničnike i ukrajinske vojnike.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ИМА НЕОЧЕКИВАНЕ ПРОБЛЕМЕ: Руси напредују, а нема одбрамбених линија (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Ranije je "Njujork tajms", pozivajući se na snimke američke satelitske kompanije "Planet labs", izvestio da su ukrajinska odbrambena utvrđenja zapadno od Avdejevke slaba, što doprinosi uspehu ruske vojske.

-Ova kampanja (za izgradnju odbrambenih struktura) nije dala značajne rezultate, a nedostatak napretka postaje problem za Ukrajinu dok Rusija napreduje, navodi se u publikaciji.

Prema rečima Nikolaja Beleskova, istraživača Ukrajinskog Nacionalnog instituta za strateške studije, čije mišljenje navodi izdanje, ruske snage su sada u udobnom položaju i postavljaju temelje za ozbiljnu ofanzivu u drugoj polovini godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je cilj Specijalne vojne operacije "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog režima".

Ilustracija telegram rybar

Prema njegovim rečima, Rusija već 30 godina pokušava da se dogovori sa NATO-om o principima bezbednosti u Evropi, ali je kao odgovor na to bila suočena ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritisaka i ucena, dok je alijansa U međuvremenu, uprkos protestima Moskve, stabilno se širi i približava granicama Ruske Federacije.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)