"IZDAJU, A DA NE TREPNU": Zaharova ne štedi Amere, oštro ih kritikovala

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

06. 03. 2024. u 08:27

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je odreagovala na izjave Bele kuće o želji ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se bori samostalno, navodeći da Vašington i ne trepne dok izdaje svoje saveznike po pitanju podrške.

ИЗДАЈУ, А ДА НЕ ТРЕПНУ: Захарова не штеди Амере, оштро их критиковала

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Treba odati priznanje po pitanju podrške svojim saveznicima, Sjedinjene Američke Države su dosledne do detalja – izdaju, a da ne trepnu - napisala je ona na društvenim mrežama i postavila pitanje zašto u takvom slučaju ukrajinski lider moli NATO za pomoć.

Ona je sa podsmehom navela da je Kirbi zaboravio da navede da je Zelenski od vrtića želeo da samostalno ratuje sa nuklearnom zemljom.

Zaharova je na ovaj način prokomentarisala izjavu koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Kirbija, da Zelenski nikada nije molio da se u Ukrajinu pošalju američki vojnici. Prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik samo moli da mu se dostave sredstva.

Komentarišući mogućnost slanja NATO vojske u Ukrajinu, francuski lider Emanuel Makron nije isključio mogućnost takvog razvoja događaja. Kasnije je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg izjavio da blok nema takve planove. Isto su naveli i u SAD, Nemačkoj, Finskoj, Češkoj, Poljskoj i Švedskoj.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Borci protiv Tesle

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu