"TO NI ZA KOGA NIJE TAJNA" Zaharova: Vojnici mnogih država NATO-a su odavno u Ukrajini

Novosti online

28. 02. 2024. u 12:41

VOJNICI čitavog niza država NATO-a odavno se nalaze u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ТО НИ ЗА КОГА НИЈЕ ТАЈНА Захарова: Војници многих држава НАТО-а су одавно у Украјини

FOTO: AP/Tanjug

- Ni za koga nije tajna da su vojnici država NATO-a odavno već u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, između ostalog u primeni naoružanja koje se isporučuje Kijevu - rekla je ona i dodala da francuski predsednik Emanuel Makron nije rekao ništa novo.

Podsetimo, neimenovani evropski zvaničnik izjavio je da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, objavio je „Fajnenšel tajms“.

- Svi znaju da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, samo se to ne objavljuje zvanično - citira list visokog evropskog vojnog zvaničnika.

Zvaničnik je dodao da Makronova izjava o slanju zapadnih vojnih snaga u Ukrajinu ima za cilj „stvaranje obuzdavanja i neizvesnosti“ u odnosima sa Rusijom.

Francuski predsednik Emanuel Makron u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut.

Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz „ne može da se pomiri“ sa pobedom Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)