POLANSKOM SE SUDI ZA KLEVETU: U Parizu počeo proces protiv poznatog reditelja

Protiv poznatog francusko-poljskog reditelja Romana Polanskog (90) u Parizu je započeo proces za klevetu koji je pokrenula glumica Šarlot Luis (56).

ПОЛАНСКОМ СЕ СУДИ ЗА КЛЕВЕТУ: У Паризу почео процес против познатог редитеља

Foto EPA

Ona je reagovala na rediteljeve reči iz intervjua u "Pari Maču" iz 2019. godine kada je njene optužbe da ju je silovao 1983. godine okarakterisao kao "gnusne laži".

Polanski, koji živi u Parizu, nije došao na suđenje i zastupali su ga advokati, dok je najavljen dolazak Luisove, nastanjene u susednoj Velikoj Britaniji. Ističe se da je ovo prvi proces protiv Polanskog posle suđenja 1977. godine u SAD gde je osuđen zbog nelegalnih seksualnih odnosa s maloletnicom, posle čega je prebegao u Evropu.

Britanska glumica ga je 2010. godine u vreme Kanskog festivala optužila da je silovao kada je imala 16 godina tokom kastinga za film "Pirati". Navela je da je posle večere Polanski pozvao nju i prijateljicu kod njega u stan u pariskoj aveniji Montenj. Kaže da je ubrzo pokušao da je dodiruje, dok joj je prijateljica otišla u sobu da spava. Prema njenoj verziji, postao je napadan i nasilan, traživši od nje da tu ostane cele noći. Počela je, kaže, da plače, a on joj je dao nešto da se smiri i ubrzo posle toga bio iznad nje.    

Njeno svedočenje takođe će se razmatrati tokom procesa.

Istovremeno, pojavili su se i oni koji brane Polanskog, kao i u prethodnim slučajevima. Tako se podseća na intervju Šarlot Luis za jedan britanski tabloid 1999. godine u kome je istakla da je želela da bude njegova ljubavnica kao i da se prostituisala od četrnaeste godine. Luisova u svoju odbranu ističe da je sve to laž i da je novinar priznao da to nisu bile njene reči.

Glumica je podnela tužbu za klevetu, ali nije prethodno tužila Polanskog zbog silovanja. Reditelja je tužilo više žena, ali su sve tužbe bile zastarele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!