AMERIČKI GENERAL NAČELNIK GŠ KOPNENIH SNAGA HVALI RUSKU VOJSKU: Oni se prilagođavaju i uče, sankcije nisu dale rezultate (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 03. 2024. u 18:00

NAČELNIK generalštaba američke armije general Rendi Džordž upozorio je da su ruski napori da ojača odbrambenu industriju zemlje u poslednje dve godine naišli na značajan uspeh.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ НАЧЕЛНИК ГШ КОПНЕНИХ СНАГА ХВАЛИ РУСКУ ВОЈСКУ: Они се прилагођавају и уче, санкције нису дале резултате (ВИДЕО)

Foto Arhiva

Govoreći na forumu čiji je domaćin bila vašingtonska Defence Writers Group, on je primetio da se ruske snage „prilagođavaju i uče“, istakao je da je napredak u dronovima, „lutajućoj municiji“ i elektronskom ratu prikazan u borbama u Ukrajini, kao značajne primere, prenosi Military Watch Magazine.

-Ne potcenjujte svog protivnika. To nikada nije dobro mesto za početak, naglasio je Džordž, dodajući da je Moskva „postupila veoma dobro upumpavanjem novca i energije u (svoju) industrijsku bazu“.

Foto Vojska SAD

general Rendi Džordž

Procene načelnika Generalštaba (Kopnenih snaga) ponovili su i drugi gosti na forumu, a sekretarka vojske Kristin Vormut je istakla da se zemlja pokazala sposobnom da oživi svoju odbrambenu industrijsku bazu uprkos širokom i intenzivnom režimu sankcija koje su uvele zapadne zemlje sa posebnim ciljem na njeno potkopavanje. Odbrambeni sektori kolektivnog zapadnog sveta posebno su se borili da održe korak sa ukrajinskom potražnjom za municijom, koja je, pored ozbiljnog nedostatka ljudstva, bila vodeći uzrok sve većeg gubitka ukrajinskih snaga na linijama fronta. Zapadni izveštači na frontu sve češće izveštavaju o hitnosti situacije, jer nesklad u zalihama opreme i municije u korist ruskih snaga nastavlja da raste.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)