NEMAČKI OFICIRI RAZGOVARALI O NAPADU NA KRIM? Snimak kruži Bundesverom - Smatraju ga autentičnim i pitaju se "da li kancelar laže"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

02. 03. 2024. u 12:05

AUDIO-SNIMAK razgovora nemačkih oficira o planovima za napad na Krimski most kruži među pripadnicima Bundesvera, piše „Velt“ i ističe da vojnici smatraju da je snimak autentičan.

НЕМАЧКИ ОФИЦИРИ РАЗГОВАРАЛИ О НАПАДУ НА КРИМ? Снимак кружи Бундесвером - Сматрају га аутентичним и питају се да ли канцелар лаже

Foto: Jutjub/WELT Documentary

„Audio snimak kruži po Bundesveru i nekoliko vojnika je u razgovoru za ‘Velt’ reklo da je on autentičan“, navodi se u članku.

I „Bild“ je pisao da mnogo toga sa snimka potvrđuje njegovu verodostojnost.

S druge strane, „Fokus“ piše ovim povodom da nemački kancelar možda laže kada kaže da se rakete „taurus“ ne smeju isporučiti Kijevu jer bi to zahtevalo direktno angažovanje stručnjaka Bundesvera.

„Ovo stavlja Šolca u težak položaj. Ranije je on odbacio potencijalnu isporuku raketa ‘taurus’ Ukrajini zbog toga što bi za njihovo lansiranje bilo potrebno angažovati nemačke stručnjake. S druge strane, oficiri sa snimka pretpostavljaju da Ukrajina može i sama da ih primenjuje“, navodi se u tekstu pod naslovom „Da li kancelar laže? Rusija slušala razgovore luftvafea i dovela Šolca u težak položaj“.

TV kanal ZDF prenosi, pozivajući se na izvore, da je snimak razgovora autentičan.

"Autentičnost snimka nije još zvanično potvrđena. Prema informacijama ZDF taj razgovor se dogodio, tako da snimak koji su objavili ruski državni mediji nije fejk", navodi TV stanica.

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je juče objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Priče iz hronike: Nebojša Radošević na suđenju Tačiju svedočio o otmici i mučenju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave