ALARM U BUNDESVERU: Kontraobaveštajci proveravaju moguće presretanje razgovora nemačkih oficira

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 03. 2024. u 22:11

KONTRAOBAVEŠTAJNA služba Nemačke proverava da li je bilo presretanja razgovora nemačkih oficira o eventualnoj upotrebi raketa „taurus“ za napad na Krimski most, prenosi informativni portal T-Online pozivajući se na Ministarstvo odbrane Nemačke.

АЛАРМ У БУНДЕСВЕРУ: Контраобавештајци проверавају могуће пресретање разговора немачких официра

Foto: EPA

-Federalni vojni kontraobaveštajni resor (BAMAD) preduzeo je sve neophodne mere, navodi portal.

Ranije je nemački vojni resor odbio da komentariše audio-zapis razgovora nemačkih oficira.

Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je tokom dana objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Foto: Profimedia

Francuski predsednik Emanuel Makron je ranije rekao da je u Evropskoj uniji dogovoreno da se stvori „deveta koalicija“ za duboke napade“, odnosno za isporuku raketa srednjeg i dalekog dometa Ukrajini. On je, takođe, rekao da će Francuska učiniti sve da Rusija „ne pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali za sada nema konsenzusa o tome.

Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus su kasnije saopštili da Nemačka neće slati svoje vojnike u Ukrajinu. Šolc je negirao i planove o slanju dalekometnih krstarećih raketa „taurus“ Ukrajini.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja