PASTORKA MAKRONA PRVI PUT O "ZABRANJENOJ VEZI": Mama se spetljala sa svojim 25 godina mlađim učenikom, to me i dan-danas boli

Novosti online

01. 03. 2024. u 09:32

PASTORKA Emanuela Makrona prvi put je progovorila o skandaloznoj aferi svoje majke sa francuskim predsednikom.

ПАСТОРКА МАКРОНА ПРВИ ПУТ О ЗАБРАЊЕНОЈ ВЕЗИ: Мама се спетљала са својим 25 година млађим учеником, то ме и дан-данас боли

Foto: Profimedia

U intervjuu koji će učiniti čitanje neprijatnim i za Emanuela Makrona i za njegovu prvu damu Brižit Makron, Tifen Ozijer priznaje da je još uvek boli "zabranjena veza" između tada udate učiteljice i njenog tadašnjeg učenika tinejdžera.

Ozijer, koja je upravo objavila svoj prvi roman, takođe je iskoristila intervju za Paris meč da odgovori na tvrdnje da je Brižit rođena kao muškarac.

Imala je samo 10 godina kada je saznala da se njena majka, koja je radila kao učiteljica, viđa sa 25 godina mlađim učenikom od nje.

Brižit je tada još bila udata, tako da je njeno troje male dece moralo da trpi stalne spekulacije o „zabranjenoj vezi“ u Amjenu, u severnoj Francuskoj.

- Tada sam naučila mnogo o ljudskoj prirodi. Znam da u ovim trenucima moramo da se fokusiramo na ono što je važno i da idemo napred, ignorišući kritike. A bilo je svega, napada, ogovaranja, osuda... Tada nije bilo toga, doba društvenih mreža, ali živeli smo u malom provincijskom gradu, sve se znalo. I pored toga, stajali smo uzdignute glave. Ja sam žena otvorenog uma, želim da idem napred i stekla sam mnogo tolerancije - rekla je Ozijer, koja danas ima 40 godina, piše Dejli mejl, prenosi Jutarnji list.

Foto: Profimedia

Posebno ju je uznemirilo što je njen osramoćeni otac Andre-Luj Ozijer bio primoran da napusti porodičnu kuću 1994. godine, iako se razveo od Brižit tek 2006. godine, dozvoljavajući Makronu da se oženi njome godinu dana kasnije.

- Razdvajanje porodice može biti i tuga i prilika - rekla je Ozijer. - Rekomponovanje se može pokazati kao obogaćenje. Imam voljenog oca i očuha.

Francuski medij Paris meč opisuje kako je Tifen Ozijer bila dete kada je izbio skandal.

Mladi Emanuel Makron je često zvonio na vrata Ozijerovih, pa su glasine postajale sve glasnije i, naravno, imale uticaja na troje dece koja su bila u tom domaćinstvu.

Sestra Tifen Ozijer, Lorens, tada je imala 17 godina i bila je koleginica Emanuela Makrona, pošto su istih godina.

Ozijer je rekla da su glasine o „zabranjenoj vezi“ bile zastrašujuće za svu decu, uključujući njenog brata Sebastijena, koji je u to vreme imao 19 godina.

Foto: Profimedia

Ozijer je takođe otkrila da su je strašno povredile tvrdnje na društvenim mrežama da je njena majka Brižit rođena kao muško.

- Zabrinula sam se u kakvom društvu živimo kada sam čula da društvenim mrežama kruži priča da je moja majka zapravo muškarac - rekla je ona i dodala: „Pogledajte samo sa kojim samopouzdanjem je tako nešto rečeno i kakav je kredibilitet dat takvoj izjavi. Kako se uopšte odupreti dezinformacijama na društvenim mrežama?"

Ozijer, koja je po profesiji advokat, sada živi u Kaleu sa suprugom i dvoje dece.

(Jutarnji list/Dejli mejl)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave