JASNA PORUKA KIJEVU: Kapitulacija Rusije se nikada neće dogoditi

Novosti online

28. 02. 2024. u 17:54

REŠAVANjE sukoba u Ukrajini na osnovu takozvane formule Zelenskog pretpostavlja kapitulaciju Rusije što se nikada neće dogoditi, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЈАСНА ПОРУКА КИЈЕВУ: Капитулација Русије се никада неће догодити

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ona je obratila pažnju da je 25. februara na forumu „Ukrajina. Godina 2024“ šef kabineta predsednika Ukrajine Andrej Jermak potvrdio da Kijev ne želi da sprovodi mirovne pregovore sa Moskvom, iako je naveo da je moguće da se Rusija pozove „na takozvani samit mira“.

- Međutim, to će se dogoditi samo pod uslovom da je naša zemlja spremna za pravično rešenje na osnovu ‘formule Zelenskog’, odnosno na osnovu ultimatuma kapitulacije koji se u njoj faktički nalazi, naravno, to se nikada neće dogoditi - podvukla je Zaharova.

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao predloge koje priprema Kijev, kao i „formulu“ od deset tačaka, ultimatumom za Moskvu.

Zelenski je sredinom februara objavio da namerava da preko posrednika Rusiji dostavi dokument o formuli mira. „Formula mira“ koju promoviše Kijev, podrazumeva obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, pružanje evroatlantskih bezbednosnih garancija i formiranje posebnog suda za istragu „ratnih zločina“ koji se pripisuju Rusiji.

U Moskvi smatraju da je potpuno van dodira sa stvarnošću.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)