VAŽAN APAL PAPA FRANJE: Rat u Ukrajini rešiti isključivo diplomatskim putem

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 02. 2024. u 17:47

PAPA Franja je danas uputio poziv da se rat u Ukrajini reši diplomatskim putem koji bi doveo do pravednog i trajnog mira.

ВАЖАН АПАЛ ПАПА ФРАЊЕ: Рат у Украјини решити искључиво дипломатским путем

Foto AP

- Toliko žrtava, ranjenih, razaranja, muke i suza u periodu koji postaje strahovito dug i čiji kraj nije na vidiku. To je rat koji ne samo da razara taj region već, takođe, oslobađa globalne talase mržnje i straha - rekao je papa Franja tokom nedeljne poruke Angelus, preneo je Rojters.

On je istakao da se zalaže za to da se pronađe ono malo humanosti da se stvore uslovi za diplomatsko rešenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom.

Papa Franja je rekao da je, takođe, zabrinut zbog eskalacije nasilja u istočnom regionu Demokratske Republike Kongo (DRC).

Prošle nedelje su eskalirali nasilni sukobi između vojske DRC i pobunjene grupe M23 u istočnom Kongu koju podržava Ruanda, pri čemu je poginulo na desetine ljudi, a raseljeno na stotine hiljada njih.

- Pridružujem se biskupima u njihovom pozivu da se moli za mir, u nadi da će doći do prekida sukoba i potrage za istinskim i konstruktivnim dijalogom - rekao je on.

Papa Franja je ponovio svoje molitve za Izrael, za Palestince i za "mnoge ratom razorene narode".
 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)