RUSIJA HITNO REAGOVALA: Moskva napravila novi potez zbog izjave Bajdena da je Putin "kučkin sin"

Tanjug

23. 02. 2024. u 07:48

MOSKVA je uputila ''snažnu protestnu notu'' američkom Stejt departmentu zbog uvredljivih izjava predsednika SAD Džozefa Bajdena na račun ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

РУСИЈА ХИТНО РЕАГОВАЛА: Москва направила нови потез због изјаве Бајдена да је Путин кучкин син

Foto: EPA

- Uputili smo snažnu protestnu notu zbog nečuvene prirode i neprihvatljivosti uvreda američkog rukovodstva na račun ruskog predsednika - saopštio je Antonov, prenosi RIA Novosti.

On je istakao da je malo verovatno da će se trenutna situacija rešiti jednostavnim izvinjenjima, ocenjujući da SAD to neće ni učiniti. Prema njegovim rečima, "Bajdenova neprihvatljiva retorika pokazuje nemoć i nedostatak zdravog razuma u ​​politici prema Rusiji''.

- Čini se sve da se Rusija isprovocira da preduzme emotivne korake odmazde. Očigledno je da bezobrazluk, psovke, nepristojne izjave ne služe jačanju strateške bezbednosti koja je tako neophodna svetu u sadašnjim istorijskim uslovima - rekao je on.

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je juče ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo.

Putin je na to reagovao rekavši da je to adekvatna reakcija šefa Bele kuće.

- Rekao sam da ćemo sarađivati sa bilo kojim predsednikom, ali verujem da je za nas, za Rusiju, Bajden poželjniji. I, sudeći po ovome što je rekao, potpuno sam u pravu, jer je ovo adekvatna reakcija na ono što je rečeno sa moje strane - rekao je Putin.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!