NESVAKIDAŠNJI INCIDENT: Žir pao na patrolno vozilo, policajac mislio da je pucanj pa "uzvratio vatru" (VIDEO)

Novosti online

22. 02. 2024. u 15:28

ZAMENIK šerifa sa Floride pogrešno je shvatio zvuk koji je napravio žir kada je udario u njegovo patrolno vozilo, misleći da je pucanj, pa je "uzvratio vatru" i više puta ispalio hice u pravcu automobila u kojem je prethodno bio.

НЕСВАКИДАШЊИ ИНЦИДЕНТ: Жир пао на патролно возило, полицајац мислио да је пуцањ па узвратио ватру (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Law&Crime Network

U trenutku kada je policajac zapucao na zadnjem sedištu vozila nalazio se muškarac koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krađu.

Incident se dogodio 12. novembra, a muškarac, koji je uhapšen zbog sumnje da je ukrao automobil svoje devojke, nije povređen.

Policajac koji je greškom započeo pucnjavu dao je otkaz nakon incidenta.

Kancelarija šerifa okruga Okalosa objavila je ove nedelje video-snimak sigurnosne kamere i saopštenje o neobičnoj situaciji.

Istražitelji koji su pregledali snimak sa kamere zamenika Džesija Hernandeza videli su kako žir pada neposredno pre nego što je muškarac zapucao, zaključuje se u izveštaju unutrašnjih poslova šerifove kancelarije.

Inače, Hernandez je tog jutra bio na terenu zbog prijave jedne žene koja je rekla da joj je dečko ukrao automobil i kako joj šalje preteće poruke. Takođe, navela je da muškarac u svom posedu ima oružje.

Policija je ubrzo privela osumnjičenog dečka i pretražila njegov automobil, nakon čega su mu stavili lisice i ostavili ga na zadnjem sedištu u policijskom vozilu.

U trenutku kada je Hernandez prilazio suvozačevim vratima patrolnog automobila čuo je zvuk, za koji je pomislio da je pucanj, i odmah je reagovao.

- Počeo je da viče 'pucanj, pucanj', pao je na zemlju i kotrljao se. Nakon toga je zapucao na službeni automobil - navodi se u izveštaju šerifa.

Narednica Bet Roberts čula je pucnjavu i Hernandezove vriske i takođe je počela da puca u automobil, navodi se u izveštaju.

Istragom je utvrđeno da Hernandezova upotreba sile "nije objektivno razumna" i on je podneo ostavku 4. decembra.

Za razliku od njega, utvrđeno je da je upotreba sile Robertsove bila razumna i ona je oslobođena krivice, navodi se u izveštaju.

- Iako preduzeta akcija na kraju nije bila opravdana, verujemo da je osećao da mu je život u opasnosti i da je bio dužan da postupi u skladu sa osećajem -  rekli su iz policije.

Slučaj je razmatralo tužilaštvo i policijsko odeljenje za krivične istrage i ustanovljeno je da nema osnova za podizanje krivične prijave protiv Hernandeza.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!