ZAPAD I KIJEV PRIPREMAJU UDAR NA KRIM? NATO u jednom danu poslao 8 špijunskih aviona! (VIDEO/MAPA)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 02. 2024. u 01:16

RUSKA vojska posle zauzimanja Avdejevke zabeležila je određena nastupanja na drugim pravcima pre svega na Zaporoškom i Hersonskom kako bi se što više izravnala linija fronta.

ЗАПАД И КИЈЕВ ПРИПРЕМАЈУ УДАР НА КРИМ? НАТО у једном дану послао 8 шпијунских авиона! (ВИДЕО/МАПА)

Foto: Printskrin

Za to vreme na jednoj strani ukrajinske trupe se povlače i nastoje konsolidovati sa druge strane ukrajinska vojska na zaporoškom pravcu posebno oko Rabotina pokušava da izvoditi manje kontranapade i zaustaviti ruski prodor.

Treba dodati da to pre svega nije kontraofanziva.

Dok ruska i ukrajinska vojska inicijativu u nastupanjima prebacuje sa jedne na drugu stranu i tako u krug, opreznim posmatračima, posebo ruskim, posebnu pažnju pobudila su neka dešavanja na Crnom moru odnosno Krimu.

Poznati bloger Ribar uočio je da je već punih nekoliko dana poluostrvo Krim pod pojačanim osmatranjem NATO letećih platformi što ukazuje da se uskoro sprema veliki napad na vojne instalacije na samom poluostrvu.

Tako su na primer, ono što je interesantno u jednom trenutku 20. februara u vazduhu bilo čak osam izviđačkih letećih platformi, od kojih neki po prvi put.

Ilustracija telegram rybar

Dve leteće radarske stanice francuski E-3F i turski E-7T iz sistema za rano otkrivanje i upozoravanje koje su delovale na osmatračkim zadacima iznad samog Crnog mora. Ono što je neobično u celoj priči navodi Ribar jeste uključenje turskog avaksa u osmatračke misije. Obe platforme letele su južno od Krima.

Ribar navodi i da je u ukrajinskim lukama Nikolajevu, Odesi, Izmailu i Reniju zabeležen veliki broj teretnih brodova na istovaru, kao i rad brodskih dizalica što prema ruskim obaveštajnim podacima kako navodi Ribar ukazuje da istovar naoružanja, ali i možda spuštanje u vodu bezposadnih čamaca.

Ribar takođe navodi još jedan detalj, a to je povećana aktivnost jurišnih aviona SU-24M i MR, što ukazuje na obuku, ali i uvežbavanje lansiranja krstarećih raketa.

OBUZDAVANjE RUSIJE

Pored E-7T i E-3F, NATO E-3A periodično leti do obala Rumunije. Po pravilu, oni se smenjuju na dužnosti, tako da je letenje dve AWACS jedinice istovremeno prilično jedinstvena situacija.

Avioni ovog tipa takođe lete naizmenično iznad Poljske: ili australijski E-7A kruži duž beloruske granice, ili E-3A iz Gajlenkirhena.

Švedski AWACS avion Saab 340 Global Eye preuzeo je Baltičku zonu. On patrolira ili u blizini Kalinjingradske oblasti, zatim u blizini Pskovske oblasti, pa u blizini Lenjingradske oblasti, pod maskom operacije „obuzdavanja Rusije“.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!