BERBOKOVA OPTUŽILA PUTINA ZA REPRESIJU: Nemačka predlaže nove sankcije Rusiji zbog smrti Navaljnog

Novosti online

19. 02. 2024. u 12:01 >> 12:03

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je danas da će Berlin predložiti uvođenje novih sankcija Rusiji zbog smrti ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i izrazila nadu da će dogovor o tim sankcijama uskoro biti postignut u okviru EU.

БЕРБОКОВА ОПТУЖИЛА ПУТИНА ЗА РЕПРЕСИЈУ: Немачка предлаже нове санкције Русији због смрти Наваљног

Foto: Printskrin/Jutjub/adelphi, Berlin

Berbokova je, po dolasku na Savet EU za spoljne poslove, optužila ruskog predsednika Vladimira Putina da koristi "brutalnu silu" da vrši represiju nad ruskim građanima "koji izlaze na ulice kako bi protestovali za slobodu ili koji pišu o tome u novinama", prenosi Rojters.

- Predložićemo nove sankcije uzimajući u obzir smrt Alekseja Navaljnog, poručila je Berbokova.

Kada je reč o situaciji na Bliskom istoku, Berbokova je navela da je stav Nemačke da Izrael ima pravo na samoodbranu, ali sve dok je to u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.

Ona je pozvala na humanitarni prekid vatre, dodaje Gardijan.

- Za nas je od najveće važnosti da dođemo do mira na Bliskom istoku, a to znači da nam je potreban humanitarni prekid vatre. Treba nam oslobađanje talaca. Potrebano nam je Hamas da položi oružje i potrebno nam je poštovanje međunarodnog humanitarnog prava, rekla je Berbokova.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj prethodno je rekao danas u Briselu da će države članice EU predložiti sankcije protiv odgovornih za smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, a kako tvrdi, "odgovoran je sam Putin".

Ministri spoljnih poslova EU tokom današnjeg sastanka u Briselu razgovaraće o situaciji na Bliskom istoku, ratu u Ukrajini, situaciji u Sahelu i drugim pitanjima.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!